Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

De kom, de så, de sejrede!!

Danish
Touringcar
Challenge 

24/09/07 

Den korte version:
Hurtigst i træning: Chevrolet
Hurtigst i tidtagning: Chevrolet
Hurtigst i Super Pole: Chevrolet
Vinder første heat: Chevrolet
Vinder andet heat: Chevrolet
Vinder finale: Chevrolet
 

Den fulde version:
Efter et langt og sejt træk høstede Chevrolet Motorsport Danmark sammen med Perfection Racing frugterne af næsten ni måneders hårdt arbejde. I en weekend hvor alt forløb uden skader eller defekter viste teamet, at der er alvor bag målsætningen om ikke bare at være med, men at være med for at vinde.

Kent Bo Steffensen jublede: ”Sådan en dag er rigeligt alle de måneders arbejde og skuffelser værd. Det er helt vildt!”


Dagens store triumfator.
(Foto: Spider-Web.dk)

Træningen havde givet de første indikationer af en god weekend med hurtigste tid fulgt op af Pontus i Super Pole med hurtigste tid. Henrik lagde ellers godt ud med en hurtigere tid i første sektor, men kom i Big Mag en anelse for langt ud i sporet og fik samlet støv og dækrester op. I næste sving var der så ikke greb nok til at holde linien, og dermed var løbet bogstavelig talt kørt.

I første heat havde Pontus Pole Position og den plads holdt han meget overbevisende fra første meter og hele vejen hjem. Henrik startede som nier og skulle bare vinde en enkelt plads for at starte fra Pole Position i andet heat. Det blev til en syvendeplads og dermed plads i forreste række sammen med Robert Schlünssen. For en gangs skyld et heat uden større uheld og afkørsler, så der var flot race over alle omgange.

Starten til andet heat forløb helt uden uheld. Henrik holdt sin plads bag Schlünssen de første otte omgange og satte derefter angrebet ind. For enden af langsiden kom han forbi og afgav ikke førstepladsen igen. Pontus havde et ret udramatisk løb, hvor det lykkedes ham at passere Michel Nykjær.


Henrik Lundgaard tog sejren i andet heat.
(Foto: Spider-Web.dk)

Det samlede resultat af de to første heats betød blå front til starten på finaleløbet. Da starten gik, fik Michel Nykjær presset sig ind bag Pontus, der havde taget teten. Henrik lagde sig på tredjepladsen lige foran Jan Magnussen, så nu var der lagt op til race. Pontus kom ikke under noget stort pres fra Michel, mens Henrik næsten konstant blev presset hårdt af Jan Magnussen. Først på de sidste omgange slap Jan grebet, og da Michel samtidig faldt lidt tilbage, var henrik pludselig i en position, hvor han hurtigt nærmede sig Michel og andenpladsen uden dog at kunne udnytte det.


Pontus Mörth på vej mod sejr.
(Foto: Spider-Web.dk)

”Äntligen, äntligen lykkades det!” Pontus Mörth var ovenud tilfreds. Den første heatsejr for Chevrolet og derefter den første sejr i en DTC-finale. ”Vi har været så tæt på, så mange gange, men hver gang er vi blevet stoppet af små dumme ting, men denne gang kom alle brikkerne i den rigtige rækkefølge.”

Det var en helt forrygende weekend for teamet, som i allerhøjeste grad har knoklet for resultatet. De flotte placeringer udløste også mange point, faktisk så mange, at teamet sprang fra fjerde- til andenpladsen i teammesterskabet. Det var en glad flok mekanikere, som bagefter fik sejrschampagnen i teltet.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Pontus Mörth
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Padborg Park
  • 23/09/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •