Den Blå Avis MC 600 Challenge

Designa Racing til Padborg Super Prix

MC600

26/09/07

Steen Hansen Designa Racing opnåede sin hidtil bedste placering i årets MC 600 Challenge
Padborg Park lagde bane til 7. afdeling af årets Den Blå Avis MC 600 Challenge under Padborg Prix i den forløbne weekend, hvor Steen Hansen opnåede en samlet 5. plads i løbet søndag eftermiddag, hvor der var mange tilskuere på lægterne i det flotte vejr.

Men forinden blev søndagens 1. løb aflyst, da kørerne holdt ved startstregen grundet spild af olie på banen i et af de skarpe sving fra et tidligere løb, idet rengøringen af banen ikke var tilstrækkelig, hvilket bevirkede, at banen var glat og sikkerheden ikke i orden. De 2 hjulede roadracing kørere presser motorcyklerne helt til det yderste, derfor skal sikkerheden også være i orden, hvorfor det må siges, at aflysningen af løbet var helt i orden. Når der skal køres helt ud til grænserne, skal betingelserne også være i orden for at få en sikkerhedsmæssig og sportslig god afvikling af løbene til glæde for både kørerne, seerne og publikum – kørerne kan kun præstere det ypperste, når de er helt sikre på, at forholdene er helt i orden.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Der var planlagt 3 løb til afvikling på Padborg Park i den forløbne weekend, hvoraf løbet om lørdagen var indlagt i stedet for det aflyste løb søndag d. 19.aug. 07 på Padborg Park.

Allan Howard Christiansen kvalificerede sig til en startplacering som nr. 1 under lørdagens tidtagning på den fugtige bane knap 2 sek. hurtigere end nr. 2, det må siges, at han er i en klasse for sig selv på våde og fugtige baner. Lørdagens blev en meget intens og hård kamp mellem Jan Jespersen, Kim Phillip, Søren Lauridsen og Allan, hvor der hele tiden blev skiftet placeringer med tætte og spændende dueller, hvor der blev kørt mindst til grænsen. Allan sluttede på den utaknemlige 4. plads lige uden for podiet. Som omtalt blev søndagens første løb aflyst, medens Allan startede fra en placering som nr. 4 i det sidste løb søndag eftermiddag, hvor løbet næsten udviklede sig som en tro kopi af lørdagens løb med de samme tætte kampe mellem de samme 4 kørere indtil Kim Phillip udgik, hvorefter Allan kørte den sikre 3 plads hjem og en plads på podiet som ønsket. I den samlede stilling nærmede Allan sig Kim Phillip på 1. pladsen, men der er et stort spring på 29 point op til Kim og et hul ned til Søren Lauridsen på 26 point. Grundet smerter i armene under løbene fik Allan akupunktur op til søndagens løb, og det havde hjulpet mærkbart sagde Allan Howard Christiansen efter løbet søndag eftermiddag.

Kvalifikationen blev kørt på våde baner om lørdagen – ikke Steen Hansens livret, men alligevel kvalificerede han sig ind på en acceptabel plads som nr. 9 til lørdagens løb om eftermiddagen, der blev afviklet under gode forhold på tørre baner. Steen kørte sig straks frem i feltet, hvor han kom frem til Ronnie Ourø og René Prang. Han var helt oppe ved Prang, men i forbindelse med overhaling af kørere med 1. omgang kom han i klemme, medens Prang lige netop smuttede forbi og Steen kom lidt bagefter, hvilket resulterede i en samlet 7 plads, der samtidig gav en startplacering som nr. 7 i søndagens løb. Steen kørte et virkelig godt løb, hvor han havde nogle gevaldige dyster med teamkammeraten fra 2006 Carsten Lund, men det endte til sidst med, at han blev passeret, og Steen fik en godt forspring, der blev holdt helt til det ternede flag med en sluttelig placering som nr. 5.
Steen sagde efter løbet, at det opfyldte hans målsætning om, at slutte i top 5 på Padborg Park og han havde sammen med mekanikeren tilsyneladende fundet den helt rigtige opsætning til Yamaha YZF R6-eren – lidt mere fart på langsiden, kunne de godt ønske sig, men samtidig kørte han sin hurtigste tid nogensinde på Padborg Park. Han gav virkelig udtryk for sin glæde over placeringen ved passagen af målstregen med en gestus ind til hjælperne. Han holdt sin samlede placering som nr. 8.

Ole Kristiansen måtte starte som nr. 19 og sidst til lørdagens løb, idet han ikke havde fået nogen tid noteret under kvalifikationen, da der var problemer med laptimeren, og der var kun et kvalifikationsløb, idet der var indlagt 3 løb gældende løb, hvorfor 2. kvalifikation udgik. Han fik sig ret hurtigt kørt frem gennem feltet til en 11. plads, men nåede ikke helt op til Klaus Kjærgaard og Jørgen Vendelbo på de foranliggende pladser. Hans slutplacering gav også en startplacering som nr. 11 til søndagens løb, hvor han under hele løbet kæmpede en hård kamp med Søren Treager, Ulrik Døssing, Klaus Kjærgaard og Jørgen Vendelbo, og på et tidspunkt var Ole helt oppe på en 7. plads, men Ole blev helt utrolig træt i skulderne, og måtte til sidst trække det korteste strå for at passere det ternede flag som nr. 12, men det var tæt.. Ole K. ligger nu på en samlet 11. plads i serien.. Ole Kristiansen siger, at han vil bestræbe sig på, at nå den samlede 10. plads ved afslutningen på Jyllands-Ringen 13. 14. oktober 2007, og det bliver en meget ”veltrimmet og toptunet” Ole, der stiller op til den sidste afdeling, hvor han vil være langt fremme i ”skoene”, idet han har noget at bevise.

Som tidligere omtalt kører Jacob Filtenborg de resterende løb i serien Den Blå Avis MC600 Challenge på Steven Tirsgaards R6-er. Jacob kørte en forrygende kvalifikationsløb lørdag formiddag, hvor han kørte sig ind på en 13. bedste tid. Det må siges, at være meget flot trods hans ringe kendskab til banen, og de specielle forhold rundt på banen, der er noget anderledes end banerne, hvor Jacob normalt kører. Man må sige, at Jacob ikke er ”gode venner” med enden af langsiden på Padborg Park, idet han under begge løbene bremsede sig hel ud i jorden/sandet i svinget, hvorfra han ikke havde mulighed for genoptagelse af løbet. Det var lærepenge, der blev betalt på Padborg Park, men nu skal han videre på den mere kendte Jyllands-Ringen om 3 uger til sidste afdeling af serien.