Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Magnussen avancerer i DTC

Danish
Touringcar
Challenge 

25/09/07 

Den Blå Avis Fleggaard Racings Jan Magnussen er nu på en andenplads i den samlede stilling i Danish Touringcar Championship. Det er fakta efter søndagens Padborg Super Prix, hvor BMW-køreren slutter på en fjerdeplads i et udramatisk finaleløb.
 

Jan Magnussen har 27 point op til Michel Nykjær i spidsen, og har lagt John Nielsen bag sig med syv point.


(Foto: Kim Igel)

Efter en fjerdeplads og en femteplads i de to kvalifikationsløb starter Jan Magnussen som nummer fem i finaleløbet. En drømmestart sender Magnussen op mellem Henrik Lundgaard og Michel Nykjær. Men i den trange kurve lige efter starten bliver Magnussen trængt ud og må flette ind på en fjerdeplads bag Nykjær, en placering bedre end udgangspunktet, da han har overhalet Jens Edman i starten.

Michel Nykjær kan dog dykke inden om Henrik Lundgaard på andenpladsen rundt i Poetzsch-kurven, hvilket Magnussen ikke når i løbet af de 13 omgange på banen i det sønderjyske.

“Jeg mener, at jeg i dag har bilen til at vinde finalen, men jeg kan ikke gøre noget ved de andre. Jeg kommer godt op til Lundgaard i svingene, men kan bare sidde og se ham og de andre trække fra ned ad langsiden,” siger Jan Magnussen efter løbet.

“Michel trækker lidt fra til sidst her på Padborg i stillingen, så det bliver svært. Men nu må vi se, der er et par og tyve point mellem os, når vi smider vores dårligste resultat væk. Men jeg får til gengæld nogle og tyve kilo mindre med til finalen på Jyllandsringen, så det er svært, men ikke helt umuligt at køre den hjem. Og når vi så kører med femtrinsgearkasse på FDM Jyllandsringen, så er vi omkring 50 kilo lettere end her på Padborg Park, så lad os se,” siger Jan Magnussen.

Sort weekend for Jason Watt
Jason Watt har atter vist gode takter i træning og kvalifikation op til løbet, men det flasker sig ikke for Herlev-køreren i dagens tre løb. En 21. plads, en gang udgået og en 16. plads lever ikke op til kørerens egne forventninger. >P> “I første løb har jeg byttet pladser med Casper Elgaard, og da jeg overhaler ham igen, er han ikke ligeså flink til at give mig plads, så jeg kommer for langt ud og spinder rundt. Dermed ender jeg som nummer 21 i stedet for nummer otte eller ni, og derfra går det bare ned ad bakke for mig. Jeg rammer sammen med en konkurrent i andet løb, punkterer og udgår, og så jeg skal starte helt nede bagved i finalen, hvor jeg bare kører forsigtigt og passer på materiellet,” siger Jason Watt.

“Det her er nok min værste DTC-weekend i år, det er virkeligt skuffende resultater. Men nu skal jeg have revanche på Jyllandsringen og forhåbentlig hjælpe Jan til mesterskabet, hvis jeg har mulighed for det,” siger Jason Watt.

Resultat af finalen ved Padborg Super Prix:
1 P. Mörth
2 M. Nykjær
3 H. Lundgaard
4 J. Magnussen
5 M. Outzen
6 M. Jensen
7 J. Edman
8 J. Nielsen
9 K. Poulsen
10 M. Pedersen
11 R. Schlünssen
12 G. Kristensen
13 K. Thiim
14 K. Jensen
15 M. Carlsen
16 J. Watt
17 R. Rasmussen
18 P. Ager
19 R. Jensen
20 J. Møller
21 H. Sørensen
22 C. Elgaard
23 J. Ternvalt
24 C. Leveau
25 P. Andersen
26 D. Falch

Foreløbig top tre i DTC:
1 Michel Nykjær, 273 point
2 Jan Magnussen, 246 point
3 John Nielsen, 234 point

Den Blå Avis Fleggaard Racing

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Jason Watt
  • Team Den Blå Avis
  • Padborg Park
  • 23/09/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •