Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hattrick til den DM-førende Morten Karl?

DM Rally 
25/09/07 

Nordjyden kan sikre sig Danmarksmesterskabet ved årets Rally Odder Avis
Lørdag den 29. september vil Odder og den nærmeste omegn vibrere til lyden af højttydende motorer, udskridninger og hvinende bremser. Den dag danner byen rammen om Rally Odder Avis, der er årets fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, og det betyder, at mere end 70 rallybiler fra ikke bare Danmark, men også Sverige, Norge og Tyskland vil kæmpe mod stopuret for at komme til tops.
 

Løbet starter lørdag formiddag klokken 9.30 foran Odders rådhus, og så går det ellers løs i de nærliggende landsbyer Tulstrup, Torrild, Virring og Pederstrup, hvor fire hastighedsprøver skal gennemkøres to gange, inden det vindende mandskab godt otte timer og 111 km hastighedsprøver senere kan køre i mål ved Odder Hallen.

Det er tredje gang, Rally Odder Avis afvikles. De to foregående udgaver af løbet – i 2002 og 2004 – blev begge vundet af Morten Karl, Svenstrup, og han satser på at kunne score et hattrick.

”Der er jo aldrig noget, som er sikkert i rally, men jeg vil gøre, hvad jeg kan for at det lykkes,” siger køreren, som indtager en komfortabel førsteplads i kampen om Danmarksmesterskabet. Han har nemlig årets tre hidtil kørte DM-rallyer.


Morten Karl satser også på at have smilet fremme, når årets Rally Odder Avis er overstået. Han har nemlig vundet de to forudgående udgaver af løbet.
(Foto: Morten Alstrup)

”Jeg kender de fleste af hastighedsprøverne fra tidligere, og det er bestemt ikke nogen ulempe, selv om det er det samme for konkurrenterne. Jeg håber da, at jeg kan lave det samme nummer som i 2002, hvor jeg vandt løbet og blev dansk mester, selv om der stadig resterede endnu et løb. Jeg har sådan set to matchbolde, men jeg sælger nu ikke skindet, før bjørnen er skudt.”

En lang række kørere har i år forsøgt at få has på Morten Karl på de hjemlige hastighedsprøver, og modstanderne bliver da både bedre og bedre og flere og flere, for hvert løb der går. Således kommer startfeltet ved Rally Odder Avis til at sætte ny rekord for et DM-løb med intet mindre end 12 af de firhjulstrukne og turboladede biler i den såkaldte klasse 4, hvor Morten Karl starter. En af de senest tilkomne kørere i klassen er den flerdobbelte Danmarksmester Karl-Åge Jensen, Bjerringbro, men det er nu Max Christensen, Svenstrup, som er tættest på Morten Karl i DM-tabellen.

”Morten tager os typisk med fire sekunder for hver prøve, så det er spørgsmål om at blive bedre i nedbremsninger og få mere speed ud af svingene, men vi kommer tættere og tættere på,” siger Max Christensen. I den forrige DM-afdeling på Bornholm sluttede han på andenpladsen bag netop Morten Karl.


Max Christensen er køreren, der på det seneste er kommet tættest på Morten Karl. Han er således blevet nummer to i de to seneste DM-rallyer.
(Foto: Morten Alstrup)

”Nu er jeg blevet toer de sidste to gange, så jeg regner med, at det også er realistisk med en top 3-placering denne gang,” vurderer Max Christensen. ”Jeg tror kun, at det er mere erfaring, der skal til, for at vi nå ham. Men det er også et kompakt løb, vi skal køre, så det er også vigtigt, at man ikke laver nogen fejl. Bare en fejl på ti sekunder kan betyde, at man kan tabe to placeringer. Der er ikke plads til at lave noget forkert, og det er risikabelt at satse.”

Korte fakta

 • Rally Odder Avis er ikke bare fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Det er også det arrangement, som markerer 50 års jubilæet for Aarhus Automobil Sport, der er en af Danmarks største bilsportsklubber.
 • Rally Odder Avis foregår i og omkring Odder. Om formiddagen afvikles der hastighedsprøver i Tulstrup og Torrild, som skal gennemkøres to gange.
 • Om eftermiddagen køres der hastighedsprøver i Virring og Pederstrup, igen to gange.
 • Ud over at kunne opleve rallybilerne i fuld fart på hastighedsprøverne, kan publikum komme tæt på dem ved Bording Formulartryk i Odder, hvor der er serviceplads under løbet.

Aarhus Automobil Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Aarhus
 • 29/09/07 - Aarhus - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: