Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Ternvalt både uheldig og heldig

DTC Cup 
25/09/07 

Efter en weekend hvor grebet i banen ikke var det bedste, er det en noget trist Jester Ternvalt der ser tilbage på Padborg Super Prix, samt frem til mange timers arbejde hjemme på værkstedet med BMW 320i raceren.
 

DTC feltet vokser næste fra løb til løb, hvilket betød at der var 29 biler ude til den fri træning lørdag middag, blandt dem også Jesper Ternvalt.
Han havde her meget svært ved at få greb i dækkene på BMW'en - noget som skulle vise sig at vare ved hele weekenden, ikke kun for ham, men for de fleste af deltagerne og specielt BMW kørerne.
Det blev her til en beskeden 28. plads.


(Foto: Motorsporten.dk)

I tidtagningen sidst på eftermiddagen, barberede Ternvalt et par sekunder af tiden, men også de øvrige deltagere i klassen havde skruet op for tempoet, så det blev til en 27. plads denne gang.

Søndag formiddag startede med warmup - her viste Ternvalt sig i topform, og han kørte 12. hurtigste tid.
I den efterfølgende last chance blev det til en 13. plads, og dermed en startplacering som nummer 25. til det første løb.

Første løb forløb rimelig fredeligt for Ternvalt der fastholdt sin placering løbet igennem, og altså sluttede på 25. pladsen.
I det andet løb blev der gået noget mere til den, og Ternvalt kæmpede sig flot op i feltet, således at han kunne køre over målstregen på 19. pladsen, og som nummer 11 ud af privat cup kørerne.


(Foto: Motorsporten.dk)

Med den speed der nu var i både Ternvalt og BMW'en, var han rimeligt optimistisk før selve finale løbet.
Igen gik det rigtig god, han tog flere placeringer allerede under starten og den første omgang. Det blev til yderligere et par placeringer på de næste omgange, og løbet tegnede pænt for Ternvalts vedkomne.
Men på den 8. ud af de 13 omgange går det galt!
En af konkurrenter havde påkørt nogle af de store lastbildæk der ligger som banemarkering, for at kørerne ikke skal føle sig fristet til at skære hjørnerne af banen. Herved havde han fået skubbet/trukket dem ud på selve banen, med det resultat at da Ternvalt runder svinget ved mållinien, ser han dækkene så sent at han ikke kan nå at undvige dem, og kollisionen med dækkene river hele fortøjet af i højre side på BMW'en, som herefter slet ikke kan bremse og havner i et af sandfangene hvor den er tæt på at rulle rundt!

"Jeg havde en weekend hvor det bare gik bedre og bedre, og hvor jeg havde nogle gode og fair kampe med mine konkurrenter, så jeg var egentlig godt tilfreds lige indtil finale løbet" - udtaler Jesper Ternvalt - "men jeg er bestemt ikke tilfreds med afslutningen på weekenden. At en konkurrent rammer dækkene, det kan ske for os alle, men at dækkene ikke er sikret, så de ikke han ryge ud på selve banen finde jeg forkasteligt. Jeg var desværre så uheldig at ramme dækkene og få smadret min bil, men samtidig var jeg også meget heldig at den ikke rullede rundt, for så kunne det være gået rigtig galt!"


(Foto: Motorsporten.dk)

Det blev til 5 point i privat cup mesterskabet, hvor Jesper Ternvalt her før DM Finalen ligger på en samlet 16. plads.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Jesper Ternvalt
  • JA Motorsport
  • Padborg Park
  • 23/09/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •