Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kasper Nyman Andersen på Bornholm

DM Rally 
23/09/07 

For Kasper Nyman Andersen var turen til Bornholm alle pengene værd. En slutplacering som nr. 13 ud af 53 startende og nr. 1 i klasse 14 er mere end tilfredsstillende for det unge rallytalent fra Brørup.
 

Ved gennemkørslen af prøverne om fredag kunne alle deltagerne ved selvsyn konstatere, at det var vanskelige forhold, som ville møde dem når de lørdag skulle køre det første DM rally nogensinde på Bornholm. Prøvernes beskaffenhed var udfordrende for de fleste biler og deres undervogn og det ville blive yderligere krævende såfremt det regnede. Det holdt dog tørvejr hele lørdagen og deltagerne havde det moment mindre at koncentrere sig om.

Det var nogle rigtig gode hastighedsprøver løbsledelsen havde fundet frem til rallypremieren i weekenden. Der var i alt 130 km og enkelte prøver havde lange stræk, hvor det bare gik lige ud og bilerne kom helt op på tophastigheder. De fleste af prøverne havde et meget ujævnt underlag og hvis ikke bilerne havde en god undervogn og/eller chaufføren havde fuld kontrol over bilen, så kunne det blive mere end spændende at køre fuld fart på dem. Det måtte Bornholmeren Michael Møller sande, da han kørte af vejen med høj hastighed. Det var ikke muligt for ham at holde bilen på vejen, da først den var kommet i slinger på den ujævne vej.


Kasper Nyman Andersen in action med den gule Suzuki Swift som lørdag d. 15. september bragte rallyteamet fra Brørup til tops på Bornholm i DM3

Kasper Nyman Andersen havde et fantastisk rally på Bornholm. ”Vi havde besluttet at starte i højt gear fra morgenstunden” fortæller Kasper Nyman. ”Jeg har tidligere øget hastigheden op ad dagen, - men denne gang ville vi lægge ud i høj fart fra første prøve og vi holdt det høje tempo hele løbet igennem. Det var også ret afgørende, hvor gode vores dæk var, - det var af allerstørste vigtighed at de havde det rigtige vejgreb på den ujævne asfalt. Vores dæk fra Yokohama levede fuldt op til vores forventninger og gav naturligvis at vi kunne holde lidt mere fart i bilen. Vores lille gule Suzuki kørte optimalt hele lørdagen og det var kun almindelig service så som påfyldning af benzin og rudevask som blev lavet på bilen i servicepauserne”, beretter en glad rallykører fra Brørup.

”Taktikken for hele motorløbet om at holde høj fart i bilen lykkedes og vi sluttede med et super resultat – en slutplacering som 13 generelt er vores hidtil bedste resultat i DM-sammenhæng og øger chancen for en rigtig god placering i den endelig stilling når året er overstået”, har co-driver Claus Kammersgaard regnet sig frem til.

Der var en super god stemning under hele rallyet på den lille klippeø. Løbsledelsen havde styr på hele motorløbet og de havde formået at få hjælp til afviklingen fra hele landet. Der var ca. 90 officials ”udefra” til at assistere de flere hundrede lokale hjælpere og Preben Andersen som var løbsleder havde gjort et så godt forarbejde, at alle officials vidste præcis hvad der skulle til for at helheden i løbet blev perfekt.

Vivi Byrnel

Læs mere om:
  • 15/09/07 - Bornholm - DM Rally
  •