Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Pontus Mörth vandt Super Pole på Padborg Park

Danish
Touringcar
Challenge 

22/09/07 

To af mesterskabskandidaterne i vanskeligheder under tidtagningen
Efter at Chevrolet har gjort flere tilløb og efter at man ofte har været hurtigst i de frie træninger lykkedes det lørdag eftermiddag endelig at slå konkurrenterne, da det gjaldt i den ensomme kamp mod stopuret.
 

Henrik Lundgaard, Hedensted, og Pontus Mörth, Sverige, var hurtigst i tidtagningen, og da de tolv hurtigste kørere blev sluppet af sted i Super Pole-konkurrencen, så var det svenskeren, som var to tiendedele hurtigere end alle de andre.

”Endelig,” sagde en lettet Pontus Mörth, da han steg ud af sin racerbil efter den hurtige omgang.


Pontus Mörth var hurtigst til at tilbagelægge Padborg Park under Super Pole-konkurrencen lørdag eftermiddag
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Vi har været tæt på mange gange, men nu fungerede det hele perfekt med dækstrategi og alt. Det har været en god teamindsats, og nu må vi se, hvordan det går i løbet i morgen, men nu ved vi i hvert fald, at vi kan køre ordentlige tider. Jeg håber, at første løb går fint, for bilen føles i hvert fald fin. Vi ved jo, at BMWerne var meget hurtige sidste gang, så det bliver hårdt.”

Lige bag sig i søndagens første startopstilling får Pontus Mörth tre af de fem kørere, som fortsat regnes for at have chancer i kampen om mesterskabet. Michel Nykjær, Tappernøje, Michael Outzen, Ringe, og Jan Magnussen, England, besatte pladserne fra to til fire.

”Vi havde meget bøvl med bilen i morges, hvor jeg syntes, at den kørte ad H til, men det fik vi lavet om på,” fortæller Michel Nykjær. ”Vi ændrede en hel masse, og så er det dejligt, at det har givet pote og at vi er med helt fremme. Det havde vi ikke regnet med i morges. Da så det lidt sort ud.”

Er der nogen, som har hovedbrud efter dagens tidtagning, så må det uden tvivl være de to sidste kørere i kandidatkvintetten. Hverken John Nielsen, Horsens, eller Casper Elgaard, Århus, kunne få tingene til at fungere. For John Nielsen gik det endda så grelt, at han slet ikke kvalificerede sig til Super Pole og derfor skal i Last Chance-kvalifikationen søndag middag, men selv om Casper Elgaard slap igennem til de tolv bedstes kamp mod stopuret, så endte det med en nedslående tiendeplads.

”I bund og grund har vi en bil, som ikke kører, som den skal,” forklarer Casper Elgaard. ”Vi har prøvet nogle forskellige ting, som ikke duede, og vi er gået tilbage til nogle ting, som vi kendte, men af en eller anden grund så fungerer det ikke. I Super Pole prøvede jeg at se, om jeg kunne hente noget, og så var jeg ved at tabe bilen i Big Mag-svinget. Der venter en lang lørdag aften forude, hvis vi skal være med, for der er meget, som skal ændres til morgen.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 23/09/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her