Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussens travle uge

Danish
Touringcar
Challenge 

21/09/07 

Jan Magnussen er igang med endnu en travl uge i hans fuldt bookede racerkalender. I den kommende weekend kører han for Team Den Blaa Avis Fleggaard Racing ved næstsidste afdeling af DTC på Padborg Park, men endnu har Magnussen ikke haft tid til at lade op til det løb.
 

Sidste weekend kørte han Grand-Am for SunTrust Racing ved sæsonfinalen i Utah og derfra fortsatte han til Road Atlanta, hvor han tirsdag, onsdag og torsdag testede for Corvette Racing som forberedelse til dette års Petit Le Mans, inden han torsdag eftermiddag rejste retur til Danmark for fredag at tage direkte til Padborg. En travl uge, hvor Jan Magnussen altså får kørt racerbiler fra tre vidt forskellige motorsportsklasser, men det har aldrig været et problem for den hurtige dansker, der er kendt for at kunne omstille sig til de forskellige bilklasser uden at det kan mærkes.

Ved sidste weekends Grand-Am løb var Jan Magnussen meget tæt på at fuldende sin mission, der gik ud på at sikre medkører Max Angelelli kørermesterskabet. Jan Magnussen havde ikke selv chancen for at sikre sig mesterskabet, da han kun har kørt for SunTrust Racing i de løb, der ikke har kulmineret med hans øvrige opgaver for Corvette Racing og Team Den Blaa Avis Fleggaard Racing.


(Foto: Jan Kaiser)

Men Jan Magnussens indsats for teamet havde bragt dem deres to eneste sejre i år og i Utah var det tæt på, at Jan Magnussen og Max Angelelli kørte den tredje sejr – og dermed mesterskabet – hjem.

Før løbet var Angelelli kun tre point bag de førende Jon Fogarty og Alex Gurney og to point bag nummer to i mesterskabet Scott Pruett, så der var lagt op til en gyser finale i 1000 km løbet.
Og løbet skuffede ikke.
De tre førende i mesterskabet var involveret i en tæt kamp og da Magnussen afleverede bilen til Angelelli efter sit sidste stint, var de to i føring. Efter sit sidste pitstop var Angelelli bag de to biler, der kunne være med i kampen om mesterskabet, men da de manglede et pitstop så det rigtig fornuftigt ud.

“Vi var måske ikke den hurtigste bil over en omgang, men vi havde den helt rigtige strategi og var hurtigst over distancen” sagde Jan Magnussen bagefter. “Da Max lå bag de to førende, så det rigtig godt ud, men det kom faktisk til at se endnu bedre ud. De to førende kom i nærkamp og begge biler fik en punktering i den hårde duel. De måtte snegle sig tilbage til pit og mesterskabet så ud til at gå til Max. Men omgangen efter rammer han desværre nogle vragrester fra deres sammenstød og får også en punktering. På vej tilbage til pitten, tror jeg desværre at Angelelli var lidt for ivrig, og han fik ødelagt dækket så meget, at det rev en olieslange over og pludselig brød bilen i brand. Han måtte forlade bilen og dermed var det slut for hans mesterskabschancer. Ydermere havde de to andre biler efterfølgende endnu et sammenstød, så havde Max bare fået bilen tilbage til pitten, så havde mesterskabet været hans”.

Efter Grand-Am løbet fortsatte Jan Magnussen til Road Atlanta, hvor han har testet for Corvette Racing.

“Testen er forløbet rigtig godt. Jeg kørte et sekund hurtigere end vi tidligere har kørt, så det forløb fint. Vi fik kørt rigtig mange omgange og vi fik testet en masse nye dæk og vi er godt forberedt til Petit Le Mans”.

Jan Magnussen forlod testen med Corvette torsdag for at rejse hjem og deltage i næstsidste afdeling af DTC, hvor han skal forsøge at lukke hullet op til mesterskabsførende Michel Nykjær.


(Foto: Jan Kaiser)

“Michel bliver hård på Padborg. Det er en bane der favoriserer forhjulstrækkerne og jeg har ydermere 55 kilo succesballast med, hvilket aldrig er en fordel. Det er nok ikke ligeså stor en ulempe på Padborg som på Jyllands Ringen, men det er selvfølgelig ikke optimalt, når jeg skal forsøge at tage point fra Michel. Men hidtil har vi gjort det godt på Padborg og jeg er klar til at gå efter de chancer, der byder sig og så håber jeg, at vi er kommet tættere på toppen af tabellen når weekenden er overstået.”


Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Corvette Racing
 • Team Den Blå Avis
 • Padborg Park
 • 23/09/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her