Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Årets semifinale i rally køres i Odder

DM Rally 
20/09/07 

Rally Odder Avis er årets næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally
Måske. Måske ikke. Det er et af de store spørgsmål, som gør sig gældende for Rally Odder Avis, som køres i et velkendt rallyterræn omkring Odder, syd for Århus. Løbet markerer 50 års jubilæet for en af Danmarks største bilsportsklubber, Aarhus Automobil Sport, og da det samtidig er fjerde og næstsidste afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, kan måske blive her, at vi kan finde årets første Danmarksmestre?
 

Deltagerne i Rally Odder Avis får godt 130 kilometer hastighedsprøver at bolte sig på. De er fordelt på i alt fire forskellige hastighedsprøver ved landsbyerne Tulstrup, Torrild, Virring og Pederstrup, og da de skal køres hele to gange, vil tempoet alt andet lige blive højere og konkurrencen større, når feltet buldrer igennem anden gang. Og det er hele DM-feltet, der ventes til start.

Ib Kragh/Karsten Isaksen, Juelsminde/Egtved, har et Danmarksmesterskab at forsvare. I forhold til tidligere år er de skiftet til en noget mindre Renault Clio Super 1600, der måske ikke er den effektmæssigt stærkeste bil i feltet, men som alligevel har gode chancer for at klare sig godt på de snoede østjyske veje. Men de kommer til at få det hårdt.


Ib Kragh er forsvarende Danmarksmester i rally, men han må forvente at få det svært ved Rally Odder Avis, for hele den danske elite er til start
(Foto: Aarhus Automobil Sport)

Mestrene bliver bl.a. udfordret af den vel nok mest talentfulde kører i dansk rallysport for tiden. Martin Johansen, Vejen, kører i denne sæson i en lynende hurtig Suzuki Swift Super 1600 med Finn Thomsen, Oksbøl, i co-driver-sædet, og senest gjorde parret en god figur i den tyske afdeling af verdensmesterskabet. Her fandt prøverne sted blandt vinmarkerne langs Mosel, og selv om landskabet i og omkring Odder ikke er nær så kuperet, så er det mindst lige så kurverigtigt.

Rally Odder Avis kommer også til at byde på masser af andre hurtige rallybiler. Da løbet sidst blev kørt i 2004, var det Morten Karl, Svenstrup, som vandt generelt i sin Mitsubishi Lancer Evo 8. Siden da har nordjyden haft et par afbræk i sin rallykarriere, hvor han bl.a. har arbejdet bag kulisserne i de store internationale ørkenrallyer, men i år er han tilbage i sporten, hvor han topper tabellen med tre sejre og maksimumpoints.

Alligevel kan nordjyden forvente at møde hård modstand i Rally Odder Avis, for mange af deltagerne i klassen for de heftige biler med firhjulstræk og turbomotorer er godt kørende. Det gælder ikke mindst bysbarnet Max Christensen, Svenstrup. Han er til denne sæson skiftet til en Subaru Impreza WRX, og han kører stærkere end nogensinde før. Han har således flere gange givet mærkets ellers stærkeste kort, Christian Jensen, Ans, kamp til stregen, og det gælder naturligvis også ved Rally Odder Avis, hvor et andet erfarent kort er til start. Det er Michael Pedersen, Vejen, der kommer med en Mitsubshi, der vil være i stand til at matche Morten Karl.

Korte fakta:

 • Rally Odder Avis er årets fjerde afdeling af Danmarksmesterskabet i rally.
 • Løbet finder sted i og omkring Odder lørdag den 29. september.
 • Den første deltager sendes af sted fra Torvet ved Rådhuset i Odder klokken 9.30.
 • Godt otte timer vil det vindende mandskab rulle i mål ved Odder Hallen, og klokken 20.00 vil de modtage deres pokaler og velfortjente hyldest samme sted.
 • Gennem dagen vil rallycentrum være Motorcompagniet på Rude Havvej i Odder.
 • Nærmere omlysninger om Rally Odder Avis kan man finde på www.bilsport.dk, hvor man bl.a. kan se en oversigt over hastighedsprøverne.

Aarhus Automobil Sport

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Aarhus
 • 29/09/07 - Aarhus - DM Rally
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: