Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Henrik Jensen og Leif Heick vandt en kneben klassesejr

DM Rally 
19/09/07 

- i ”Peugeot Rally” på Bornholm i Peugeot 206 RC
Det blev en herredyst på Bornholm og et meget spændende løb for Henrik Jensen og Leif Heick i Peugeot 206 RC. Rivalerne Anders Rygaard/Thomas Christensen i Honda Civic var givet hurtigere på dagen, men Henrik og Leif holdt Peugeot’en på sporet og undgik fejl.
 

Det gav sejren med et plus på 8½ sekund og meget skal gå galt, såfremt de ikke kan hænge guldmedaljer om halsen, når sæsonen er slut. I årets første tre løb, har de kørt sig ind på førstepladsen og ligger nu med en komfortabel føring.


Peugeot’en klarede det fint på de snævre og ujævne Bornholmske småveje, hvor topfarten ofte blev nået.
(Foto: Kristian Lindberg)

Kravet er at gennemføre bare et af de sidste to løb. Det er rimelige odds! Men kan de nu acceptere ”safety first” kørsel og lade de andre om at køre for klassesejren? Kan de lade være med at gå efter bedst mulig generelplacering? Nej – er svaret, det kan de ikke.
Intet er afgjort endnu. Der er to løb endnu, så spændingen er bestemt ikke udløst.

Derfor skal bilen gennem et større eftersyn og servicefolkene samles med Henrik, inden næste rally i Odder den 29. september. Her skal der ikke ske de helt store reparationer, men alligevel må de gennemgå teknikken i enkeltheder. Bare for at være på den sikre side. Egentligt et kunstigt udtryk:,”- at være på den sikre side.” Man kan aldrig være helt sikker. Selv en lille kontakt til 10 kr. kan stoppe bilen midt ude på en hastighedsprøve og så er det løb færdigt.
Men lad os bare sige, at det hidtil er lykkedes at være optimalt forberedt og det ønsker Henrik og Leif at være igen.

Forberedelse er mange ting. Forberedelse er også at holde sig i træning på grus, derfor var Henrik og Leif en tur i Sverige 11. august, for at deltage i Snapphane Rally. Det er et lille grusrally på meget fine veje. Løbet gik fint, bil og team fik al den træning de behøvede og kom hjem med et godt resultat af træningen.

Troels Lund


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 15/09/07 - Bornholm - DM Rally
  •