Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Klassesejr til Lund og Petersen

DM Rally 
22/09/07 

- ved DM3 på Bornholm
Alt flaskede sig for Troels Lund, Gørlev og Peter Petersen, Sorø, i VW Golf 1, da Bornholm for første gang i danmarkshistorien lagde asfalt til en DM-afdeling i rally lørdag 15. september.
 

Et rally på Bornholm kunne kun blive hårdt. Alene øens undergrund antyder noget i den retning. Det går op og det går ned, det er skævt og det er skåret. Og så er der indimellem en ny vej, udlagt efter en lineal.
Det blev et fantastisk rally i høj fart og styret med sikker hånd af en erfaren løbsledelse, med importerede Arne Pagh som løbsleder og en lang række af vores bedste officials fra hele landet.


Troels Lund og Peter Petersen ligger på andenpladsen i mesterskabet for historiske rallybiler, efter et hårdt rally på Bornholm.
(Foto: Nitt-Foto.dk)

Den lokale initiativtager Preben Andersen er selv en meget erfaren rallykører, men i dette løb overlod han konkurrencen til alle os andre og blev selv på broen for at styre begivenhederne. Et års intensivt arbejde med planlægningen, kulminerede på en blæsende og solrig septemberdag, med afviklingen af et perfekt rally. Alt var i orden og stemningen ved præmieoverrækkelsen på Almegårdens Kaserne, Rønne, er ikke set bedre i mange, mange år. Det blev en fest!

Det er symptomatisk for Preben Andersen, at netop det motorløb han allerhelst selv ønsker at køre, det bygger han op til gavn for sin klub, sine klubkammerater og rallysporten på Bornholm. Hans personlige drømme viger for visionerne med fællesskabet. Tak til ham og hele Bornholms Motorsport for en oplevelse ud over det sædvanlige.

Det strammer til i mesterskabet for de historiske biler og det var kun de 5 hold, som reelt har en chance for medaljer, som stillede op i løbet. Sæsonen er ved at gå på hæld og uheld tidligere på året har sat flere af kørerne i den situation, at de ikke kan nå at blande sig i top 3. I den situation er det naturligt at blive hjemme i garagen, hvis man af egen lomme skal hoste op med 10.000 kr., som rejse, ophold, forplejning og startgebyr løber op i.
Vi takker vores sponsorer. Uden deres hjælp gik det ikke.
Vi takker også for den store hjælp vi fik fra konkurrenternes servicefolk, da vi stod lidt alene på dagen.

To af de fine historiske biler holdt ikke til strabadserne og måtte udgå undervejs. Med en sikker klassesejr (der var ikke andre i klassen!) og en placering som nummer tre i mesterskabet, scorede vi uvurderlige points inden finalen i FirstStop Historic Rally Cup, som køres 3. november i Bramminge.

Som det ses af nedenstående lille liste, så ligger vi tæt. Top 3 i FSHRC:

1, pl. - Kim Madsen – Kasper Sørensen
Ford Escort RS2000 192 points

2. pl. - Troels Lund – Peter Petersen
VW Golf GTI 189,5 -

3. pl. - Kurt Mejer – Bent Aagesen
Volvo 142 185,5 -

Kan vi undgå uheld i finaleløbet, så er der rigtig gode chancer for sølvmedaljer. Lykkes det, så er det bare godt. Meget bedre end vi havde drømt om inden sæsonstart.

Troels Lund


Læs mere om:
  • Bornholm
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: