Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Kampen spidser til på Padborg Park

Danish
Touringcar
Challenge 

17/09/07 

Danish Touringcar Championship går ind i sin afgørende fase
Når Padborg Super Prix køres på Padborg Park på søndag, går kampen om Danish Touringcar Championship ind i sin afgørende fase. Løbet er den næstsidste afdeling af årets nervepirrende mesterskab, der har været mere åbent end nogensinde før.
 

Når motorsportens kongeklasse ruller ind på det sønderjyske motorsportsstadion, er der stadig hele ni kørere, som har teoretisk mulighed for at tage den prestigefyldte titel. Af dem har fem fortsat gode chancer for at nå helt til tops, mens den reelle kamp kommer til at stå mellem tre mand – Michel Nykjær, Tappernøje, John Nielsen, Horsens, og Jan Magnussen, England.


Jan Magnussen (23) og Michel Nykjær (17) er to af de kørere, som er med i mesterskabskampen i Danish Touringcar Championship på Padborg Park.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Ved den forrige afdeling af Danish Touringcar Championship kørte Jan Magnussen sig med en overbevisende sejr tilbage i den reelle mesterskabskamp. Fra at have halset 43 points efter den aktuelle mesterskabsførende er han nu bare 21 points bagude. Kan han fortsætte denne slutspurt, så har han mulighed for at indhente og måske endda passere John Nielsen og Michel Nykjær, som ligger foran ham.

Sidstnævnte er den kører, som i den længste periode i år har anført toppen af tabellen. Ved det foregående løb på Padborg Park havnede han uventet i sandkassen, hvilket kostede ham førstepladsen, men den position har han nu tilbageerobret.

”Dette betyder dog ikke, at vi kan slappe af fra nu af, for intet er afgjort endnu, så det bliver hårdt arbejde,” siger køreren i den gule Seat Leon. ”Det er nogle hårde gutter, vi er oppe imod, og der er stadig mange points at kæmpe om.”

Padborg Park er en bane, Michel Nykjær sætter sin lid til, og det er en bane, som passer ham rigtigt godt. Ved sidste års udgave af Padborg Super Prix endte han øverst på podiet, og ved Padborg Open før sommerferien sejrede han også. Men det indhug, som Michel Nykjær og Jan Magnussen med deres seneste indsats har gjort i den mesterskabsføring, som John Nielsen fik ved det forrige Padborg Park-løb, har også betydet, at de får mere succesballast i deres biler ved det kommende løb. Og det glæder specielt en kører meget.

”Nu fordeler vægten sig nogenlunde lige mellem os i toppen, så nu bliver det sjovt igen,” siger John Nielsen, som ligger på andenpladsen i mesterskabet, otte points efter Michel Nykjær og 13 points foran Jan Magnussen.

Men man vil ved Padborg Super Prix med garanti kunne opleve andre end de mest oplagte mesterskabskandidater blande sig i kampen om sejren.

Både Michael Outzen, Ringe, og den regerende mester Casper Elgaard, Århus, er tilbage for fuld styrke efter de uheld, som kostede dem den videre deltagelse ved det forrige løb på Padborg Park, mens banen også vil give gode muligheder for topresultater for teams som Autoforum Racing Team Silkeborg, Hartmann Honda Racing og Chevrolet Motorsport Danmark.


Chevrolet og Honda – her med Henrik Lundgaard (8) og Jens Møller (31) – forventes at have gode chancer ved Padborg Super Prix.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Ved Augustløbet for en måned siden kunne Jens Edman, Sverige, således køre sin Honda Accord Euro-R til en podieplacering, men Kasper Jensen, Aalborg, og David Falch, Roskilde, begge har været så stærkt kørende, at de tidligere på året har haft deres første starter fra pole position på denne bane. Men den største trussel må forventes at komme fra Chevrolet Motorsport Danmark. Tidligere på måneden sikrede Henrik Lundgaard, Hedensted, det nye mærkes første sejr i et DTC-løb, og da man tidligere har været lynende hurtige på netop Padborg Park, er der meget som tyder på, at det ikke bliver en enlig svale.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 23/09/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her