Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tæt kamp ved DM 3 i rally

DM Rally 
17/09/07 

Tredje afdeling af DM serien i rally, der blev afviklet på Bornholm, viste at den tætte kamp der er set i toppen af feltet ved de første to afdelinger fortsætter og det ligner den tætteste i mange år.
 

Top 6 lå indenfor ganske få sekunder og selv et meget lille tidstab på en prøve kunne være meget svært at hente igen. Martin Johansen og Finn Thomsen deltog i deres Suzuki Swift super 1600 og kørte den til en klassesejr og en fjerdeplads i generalklassementet.


Martin Johansen havde håbet på lidt flere bakker og sving på Bornholm så han kunne bruge den erfaring han har fået ved deltagelsen i Rallye Deutschland.
(Foto: Suzuki Motorsport Danmark)

Det var nogle gode prøver, men vi havde håbet at der var lidt flere sving og smalle passager der passer godt til min bil fortæller Martin Johansen – derfor kørte vi, set i bakspejlet, nok med en for lav gearing til de meget hurtige hastighedsprøver.

Holdet starter i et godt tempo med næsthurtigste tid på prøve 1, dog med 8 biler indenfor 6 sekunder. På prøve 2 sætter holdet ca. 10 sekunder til ved en udbremsning og de 10 sekunder kommer holdet til at jagte resten af dagen.

Forrest er Morten Karl i Mitsubishi EVO 8 kørt, men der er hård kamp om pladserne fra 2-8.

Martin Johansen kæmper hele dagen med at hente det tabte fra prøve 2, men det er en svær opgave, da de forskellige topmandskaber skiftes til at vinde og tabe 1 eller 2 sekunder fra hinanden. Der blev virkelig kørt til grænsen hele tiden – nok noget publikum nød!

Det lykkedes Martin Johansen at køre sig op på fjerdepladsen generelt og vinde super 1600 klassen, men han var ikke helt tilfreds: Jeg kører altid efter at vinde og med 4 sekunder til 3. pladsen og 13 sekunder til 2. pladsen ærgrer det mig selvfølgelig at vi forærer en masse sekunder væk på prøve 2, men sådan er rally så dejligt uforudsigeligt og det er nok også derfor vi fortsat kører.

Det var første gang der blev kørt et DM rally på Bornholm og det blev til en flot debut for den arrangerende klub, godt gået – Suzuki Motorsport kommer gerne igen, men denne gang med en højere gearing i bilen.

Resultat:
1. Morten Karl Mitsubishi Evo 8 MR
2. Max Christensen Subaru Impreza
3. Tim Svanholt VW Golf IV Kitcar
4. Martin Johansen Suzuki Swift Super 1600
5. Ib Kragh Renault Clio Super 1600

Suzuki Motorsport Danmark
Finn Thomsen


Læs mere om:
  • Martin Johansen
  • Bornholm
  • 15/09/07 - Bornholm - DM Rally
  •