Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark banker til DM-sølv

DM Rally 
17/09/07 

Der er nu taget hul på efterårssæsonen for DM i rally 2007, og for første gang overhovedet fik DM-feltet lejlighed til at besøge solskinsøen: Bornholm. Subaru Motorsport Danmark - Max Christensen og Mikael Kanstrup - havde forberedt sig optimalt til Peugeot Rally 2007, som bød på 137 km. konkurrencestrækning fordelt på 12 hastighedsprøver.
 

- Vores finske samarbejdspartner Mäkinen Racing havde fremtryllet en ny modificeret undervogn til vejpuklerne på Bornholm, oplyser Max Christensen. - Dette tiltag gav lige lidt ekstra selvtillid i angrebet på DM-sølvet. Midtvejs i DM-serien 2007 lå vi treer med 3 placeringspoint op til toerne og mærkekollegaerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg. Herudover ligger Morten Karl og Jens Chr. Anker i Mitsubishi Evo 8 MR på en samlet førsteplads i DM kapløbet.


Max Christensen og Mikael Kanstrup strammede grebet i finalen af det spændende rally.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Som en ekstra udfordring havde de mangedobbelte danske mestre: Karl-Åge Jensen og Hans Marx taget udfordringen op, og nydebuterede i en Subaru Impreza WRX 4WD i klipperallyet på Bornholm.

- Første halvdel af DM-rallyet foregik på det flade Sydbornholm, fortsætter Max Christensen. - Der var alligevel dømt fuld attack fra allerførste prøvekilometer. Efter rallyets første 4 prøver havde Mikael og jeg indtaget andenpladsen i rallyet, men kun med et halvt sekunds forspring ned til ærkerivalerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg. Et halvt sekund svarer til lidt over 10 meters forskel efter 40 km. motorløb i topfart.


Max Christensen og Mikael Kanstrup scorede en flot andenplads i klipperallyet på Bornholm.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

På den næste hastighedsprøve scorede Jensen/Tøndborg en afkørsel, og kom ud på prøven igen foran nordjyderne. Dette gav nogle spændende øjeblikke for de mange tilskuere, da Max Christensen og Mikael Kanstrup senere lavede en spektakulær overhaling.

- Vi fik nok et lille psykisk pusterum, supplerer Mikael Kanstrup. - Dette bevirkede ubevidst også, at adrenalinet lige steg en etage ned. På prøve 8 og 9 lavede vi derfor nogle ærgerlige småfejl, som bragte andre konkurrenter betænkeligt tæt på i generalklassementet. Vi kunne derfor risikere at vinke unødigt farvel til dyre mesterskabspoint.


Nordjyderne havde fornem fart i rallybilen på Bornholm.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Nordjyderne afholdt et lille taktikmøde inden rallyets slutspurt, og blev enige om at stramme op på konkurrence-mentaliteten/-adrenalinet. Max Christensen og Mikael Kanstrup har flere gange før vundet topresultater på en spektakulær slutspurt.

- Hovedmodstanderne var nu den tidligere Europamester Tim Svanholt og Ole Frederiksen i VW Golf GTI, afslutter Max Christensen. - Inden finaleprøven havde vi et forspring på lidt over tre sekunder, men Mikael og jeg gav hinanden håndslag på, at nu gjaldt det. Rallybilens undervogn var en anelse for hård til det ujævne underlag, men vi udbyggede alligevel forspringet til samlet otte sekunder over målstregen.


Max Christensen bliver interviewet til dansk og udenlandsk TV.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Med det flotte topresultat overtog Subaru Motorsport Danmark andenpladsen i DM-generalklassementet 2007. Forude venter DM-afdelinger i henholdsvis Odder og Bramming.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bornholm
  • 15/09/07 - Bornholm - DM Rally
  •