Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Hævnens time

Formel 1 
16/09/07 

Ferrari sætter McLaren på plads
Ligeså overlegent McLaren i sidste uge tæskede Ferrari på Monza, ligeså overlegne var Ferrari i dag på Spa. Kimi Raikkonen vandt sæsonens fjerde sejr. Ikke at det bragte ham væsentlig tættere på McLaren kørerne i kampen om VM. Tilgengæld blev den interne McLaren kamp skærpet, Alonso har nu kun to point op til debutanten Hamilton.
 

Og mere er der såmænd ikke at sige om løbet. De fire første fra kvalifikationen sluttede i samme rækkefælge i løbet. Spænding om de første placeringer var på alle måder fraværende. Raikkonen vandt foran Massa, Alonso og Hamilton.

At Nick Heidfeld tog 5. pladsen er heller ikke noget der ligefrem ryster bookmakerne. Bevares - han plejer at kunne tage en 4. plads, men det skyldes som regel at en af de fire første har haft en eller anden former for problemer i løbet af weekenden. Det havde de ikke i dag og 5. pladsen til Heidfeld er vel derfor forventelig.

På 6. pladsen finder vi Nico Rosberg der som sæsonen er skredet frem er blevet bedre og bedre. Det ville være helt sjovt at se den tyske finne i en racerbil der kunne præstere mere end sekundære placeringer.

Rosberg sluttede foran Mark Webber, der også havde en god dag i sin Red Bull racer. Det sidste point gik til Heiki Kovalainen, der ofte var i nærkamp med Robert Kubica og dermed sikrede seerne lidt spændende nærkamp.

Normalt efter et halvkedeligt løb, kan man påpege at tingene havde været anderledes, hvis reglerne havde været bedre til at motivere til overhalinger, eller hvis pitstoppene ikke havde været der. Det er, retfærdigvis, ikke tilfældet ved dette løb. Fravær at pitstop ville ikke have ændret væsentlig ved dagens processionskørsel.

Der er nu tre løb tilbage af sæsonen. Og VM kampen er stadig meget åben, men alligevel virker det som om det kan blive svært at huske sæsonen som værende ligeså intens som VM stillingen faktisk antyder.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 16/09/07 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •