Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kasper Nyman Andersen til rallypremiere

DM Rally 
14/09/07 

- på Bornholm
Når Kasper Nyman Andersen sammen med den danske rallyelite på lørdag stævner ud på første rallyprøve er det første gang i historien at der køres DM-rally på Bornholm. Løbet er tredje afdeling af det danske mesterskab og Kasper Nyman glæder sig meget til at se, hvad bornholmerne har puslet med henover året.
 

Almegård Kaserne er rallycentrum. Det vil sige, at bilerne hele tiden vender tilbage hertil for at få lavet service på bilerne, når de har kørt hastighedsprøverne. 55 biler – danske og udenlandske tager fredag formiddag en færge specielt indsat fra Ystad for at få hele rallyfeltet og hjælpere til øen.

”Løbet er på i alt 338 kilometer. Af disse er 137 km hastighedsprøve fordelt på 6 forskellige prøver, der hver skal køres 2 gange. Det er udfordrende prøver; 2 af dem er gennemgående mens de 4 er rundbaner, og alle skal køres på asfalt. 4 gange imellem gennemkørsel af prøverne er rallybilerne inde og have ophold på servicepladsen, så teamene sikrer at bilerne hele tiden kan yde det optimale” beretter løbsledelsen.

Det er et forholdsvis langt løb, og med den tidsplan der er, passerer 1. bil målstregen på rallycentrum omkring kl. 18 mens sidste bil forventes i mål omkring kl. 19.00. Når tidsberegningen er på plads skal resultatlisten godkendes og kl. 21.00 bliver der præmieoverrækkelse.

”Fredag er der gennemkørsel af rallyprøverne, så vi kan få fornemmelsen af hvordan vi kan optimere kørslen af prøverne i høj fart”, fortæller Kasper Nyman. ”Der er blevet talt om i mange år at køre på Bornholm og nu er det endelig lykkedes, - vi glæder os og det er lidt eksotisk og meget specielt at hele rallyfeltet transporteres over til øen af én gang”.

Følg hvordan det går for Kasper Nyman på den Bornholmske klippeø på rallyresult.dk.

Vivi Byrnel

Læs mere om:
  • Bornholm
  • 15/09/07 - Bornholm - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: