Designa Racing havde mange gæster

MC600

14/09/07

- til Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen
6. afdeling af Den Blå Avis MC 600 Challenge blev afviklet i den forløbne weekend på Jyllands-Ringen sammen med de øvrige klasser i DTC serien. Designa Racing havde samtidig til søndagens løb 90 gæster på besøg i ryttergården, hvor Karsten Tirsgaard og Steen Hansen fortalte om teamet og road racing samt om de rød/sorte Yamaha YZF R6ere, der var opstillet på rad og række – det må siges at spørgelysten samt interessen var stor fra gæsternes side.

Det meget flotte solskinsvejr til søndagens løb, gjorde sammen med de 15.- 20.000 tilskuere selvfølgelig ikke dagen mindre spændende og den livlige aktivitet omkring ryttergården fortsatte hele søndagen. Lørdagens tidtagning blev afviklet under mere afvekslende forhold med lidt regnbyger samt en meget kraftig vind ind over banen.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Allan Howard Christiansen havde som mål at komme på podiet til søndagens løb, hvor han havde kvalificeret sig som nr. 5 under tidtagningen under lørdagens kvalifikationskørsel. Straks efter starten på løbet kom han frem til de forreste i feltet, og selve løbet blev en hård kamp om placeringerne som nr. 2 og 3 mellem Allan, Søren Lauridsen og Jan Jespersen, hvor der flere gange undervejs blev byttet rundt på placeringerne, og sidst i løbet kom de også meget tæt på den sejrende Kim Phillip, men de kunne ikke for alvor true hans 1. plads. Allan sluttede på podiet som nr. 3. Dagens 2. løb startede Allan fra en placering som nr. 4, idet han havde kørt 4. hurtigste tid under søndagens første løb. Han fik en god start og kom op i top 3, men herefter formede løbet sig således, at Søren Lauridsen og Allan kæmpede en den sidste plads på podiet, hvor Allan trak det korteste strå. Samlet har Allan konsolideret sin samlede 2. plads i serien. Efter løbene udtalte Allan, at han savner noget hastighed ud af svingene for virkelig, at kunne trække fra konkurrenterne, men det forventer han at få rettet på til de sidste 2. afdelinger i serien.

Steen Hansen kvalificerede sig under tidtagningen til en startplacering som nr. 6, hvor der kun er et par 100 dele af et sekund på til de foranliggende, og det ville være en stor fordel, at starte i første række. Gennem løbet havde Steen en kamp med Ronnie Ourø og René Prang, men på de sidste omgange måtte Steen slippe for i enlig majestæt at køre ind på en endelig 7. plads, og samtidig gav hans hurtigste omgang en startplacering til det andet løb. Og det må siges, at Steens ændring af opsætning til 2. løb havde givet resultat, idet han kørte 12 sekunder hurtigere til dette løb, og det resulterede i en samlet 6. plads efter en rigtig start og nogle dyster med René Prang og Ronnie Ourø, men sluttelig måtte han se Ronnie snuppe pladsen foran ham. Men det var en helt igennem rigtig god weekend på Jyllandsringen med dejlige tørre baner og mange tilskuere omkring løbet og gæster i teamet, slutter Steen Hansen.

Ole Kristensen havde en weekend på Jyllands-Ringen, hvor alt der kunne gå galt gik galt, først til lørdagens tidtagning måtte han en tur ud i gruset for enden af langsiden, men forinden havde han dog kvalificeret ind i en tid til en startplacering som nr. 10. I løbet af lørdagen blev hans R6er klargjort til søndagens løb, men da de ville starte mc.eren søndag morgen for at klargøre den, ville motoren ikke køre korrekt. Straks blev flere mekanikere sat på R6eren for at klargøre den, men det var ikke muligt, at få cyklen klar til 1. løb – og Ole hang med ”næbbet”. Ved en stor indsat fra mekanikerne lykkedes det, at få mc.en til løb nr. 2, men Ole måtte starte som sidste mand. Ole lavede en ”kanonstart” og røg lige op gennem feltet, og snart lå han på en samlet 12. plads, men herefter var det ligesom Ole følte sig tilfreds, og i stedet for at fortsætte op gennem feltet blev han liggende som nr. 12. Ole Kristiansen udtalte efter løbet, at han havde set frem til løbene på Jyllandsringen med mange gæster og publikum og et godt resultat, men i stedet blev det mest op ad bakke.

Som tidligere omtalt skulle Jacob Filtenborg køre Steven Tirsgaards # 31 til løbene på Jyllands-Ringen, hvor det allerede nu skal siges, at Jacob kørte rigtig fornuftig og klog på en for ham ukendt R6er på banen. Lørdagens tidtagning gav ham en startplacering som nr. 17, hvor han fra 1. til 2. tidtagning havde kappet 2 sekunder af omgangstiderne, og i løbet skar han yderligere 1 sek af tiden. I det 1. løb om søndagen var han meget spændt, og spændingen blev ikke mindre af, at Steven sad i 1. parket for at følge ham, men Jacob kørte helt igennem en flot placering som nr. 15 hjem, hvilket resulterede i, at han i sin første optræden i MC 600 Challenge scorede 1 point. Han havde en startplacering som nr. 16 i det andet løb, hvor han røg ned på sidstepladsen i starten af løbet, men kom frem igen til en slutplacering som nr. 16. Efter løbene udtalte Jacob Filtenborg, at han blev utrolig træt i armene på de sidste omgange i det 2. løb – der skulle arbejdes mere med den fysiske del af træningen, men det havde været en stor oplevelse at få lov til at deltage i serien Den Blå Avis MC 600 Challenge – det var i øvrigt meget let at være kører blandt de virkelig gode kørere i serien, samtidig var det lærerigt.

Steven Tirsgaard havde fået tilladelse fra lægerne på Give sygehus til at komme på besøg, hvor han var både i Ryttergården samt ved banen for at overvære dagens 2 MC 600 Challenge løb. Steven havde i øvrigt livlig besøg af de andre kørere i serien. Det var rart at have ham tilbage i Ryttergården efter det voldsomme styrt på Padborg Park for 14 dage siden. Steven udtalte efterfølgende, at han følte det rigtigt dejligt, at møde teamkammeraterne samt alle de øvrige hjælpere i teamet samt de andre teams. Det var endvidere en stor glæde, at se hans mekaniker Jacob Filtenborg køre på hans rød/sorte Yamaha R6er med nr. 31 rundt på banen, men det kriblede helt utroligt, da kørerne kørte fra opstillingen i piten og ud til løbene.