Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Gottschalk må springe DM3 over

DM Rally 
14/09/07 

- der er dømt smøl!
BMW M3 køreren Ervin Gottschalk havde set frem til at deltage i DM3 på Bornholm denne weekend, men det er der nu spændt ben for!
 

Allerede i marts måned, i god tid inden sæsonen startede, ansøgte Ervin Gottschalk og Gert Heide hos DASU for at få BMW M3 fra 1989 homologeret, ligesom de er det i f.eks. Tyskland.
De indsendte alle relevante papire for at få bilerne, eller rettere 2500 cc. motorene, homologeret til klasse A8 / DK8, ligesom bilerne og motorene er det i den tyske Gruppe H.

Tillægget til homologeringen var ikke klar til DM1, hvorfor Ervin Gottschalk her søgte en dispensation, så han og teamkollega/bilejer Ralf Bonde alligevel kunne stille op med bilen.
DASU udstedte dispensationen, da de endnu ikke havde færdigbehandlet sagen.
Fair nok!

Ved DM2 var problemstillingen den samme, selv om DASU stadig havde alle papirene liggende, var sagen endnu ikke blevet færdigbehandlet, hvorfor Ervin Gottschalk endnu en gang søgte en dispensation, så de kunne stille op i løbet med BMW raceren. Igen gav DASU ham dispensation.
Fair nok!

Denne weekend køres DM3 på Bornholm, og da sagen åbenbart stadig ikke er færdigbehandlet hos DASU, søgte Ervin Gottschalk den 6. september nærmest per automatik en dispensation, så de endnu en gang kunne køre i deres BMW - det burde efter hans mening blot være en formssag.
Men her fik han sig noget af en overraskelse fra DASU's side, svaret der kom tilbage den 11. september var ikke en dispensation, men derimod et afslag, begrundet i en for lang sagsbehandlings tid!

DASU's svar i citat:

Emne: SV: Dispensation til biler i gr. DK, E og 1600 rally challenge

Til
Ervin Gottschalk – til besvarelse af ansøgning om dispensation
Den nationale homologeringsgruppe - til orientering
Jens Jensen og Johannnes Fraas – til orientering

Det er teknik- og miljøudvalgets opfattelse, at sagen vedrørende national homologering i gr. DK af BMW M3 har pågået så længe, at den for længst burde være afsluttet, og at der derfor ikke bør meddeles flere dispensationer til denne biltype.

Der gives derfor afslag på Ervin Gottschalks ansøgning om dispensation om at deltage i løb med BMW M3 uden homologeringsattest.

Med venlig hilsen

Otto Dyrnum
Civilingeniør

Dansk Automobil Sports Union

Citat slut.

Man tror næsten ikke det man læser, DASU afviser at give dispensation, fordi de selv har været for længe om at behandle sagen, dermed fratager de både Ervin Gottschalk og Ralf Bonde, samt Gert Heide og hans teamkollega, muligheden for at kæmpe med om Danmarks Mesterskabet.
Det er ikke fair - det er smøl fra DASU's side.

Ervin Gottschalk og Ralf Bonde er dog alligevel draget mod Bornholm, hvor de har en forventning om at de får lov til at stille op i løbet, selv om det sikker bliver uden for konkurrence, og nok helt sikkert bliver udenfor DM regi.

Rally Team Bonde


Læs mere om:
  • Bornholm
  • 15/09/07 - Bornholm - DM Rally
  •