Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP i Portugal

Moto GP 
14/09/07 

Stoner tæt på VM-titlen
Den blot 21-årige australier har taget MotoGP med storm. I hans debutår for italienske Ducati har han domineret i en sådan grad, at der er regulær mulighed for, at han vinder VM-titlen i den kommende weekends 14. afdeling (ud af 18), som finder sted på den kendte Grand Prix racerbane ved Estoril i Portugal.
 

Selv den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi, der kører Fiat Yamaha, har kastet håndklædet i ringen:
”Jeg må være ærlig og erkende, at VM-titlen nu er udenfor rækkevidde, især fordi Stoner er så stærkt kørende,” siger den italienske mega-stjerne. ”Nu vil vi koncentrere os om at sikre 2.pladsen i VM og vinde så mange løb som muligt. Og naturligvis sætte alle kræfter ind på at forberede næste år.”


Valentino Rossi (Fiat Yamaha) har så godt som kapituleret i årets VM-kamp og vil nu satse på, at vinde flest mulige af de resterende Grand Prix’er.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Stoners forspring er på ikke mindre end 85 points – og en sejr giver 25. Men selvom VM-titlen for Rossi i praksis er udenfor rækkevidde, er en sejr i weekendens portugisiske Grand Prix en reel mulighed. Valentino Rossi har vundet Grand Prix’et fire ud af de syv gange, det har fundet sted. Han kender banens mange faldgrupper og vil måske alene i kraft af sin erfaring kunne hamle op med Stones fejlfri kørsel.

Det, der kendetegner den unge australier, er nemlig hans evne til at køre helt uden fejl. Efter nogle år, hvor styrt ofte var på dagsordenen, har Casey Stoner lært at fornemme grænsen til perfektion. Hans præstation sættes i relief af, at team-kammeraten, den rutinerede Loris Capirossi, ikke har været i stand til at opnå noget, der bare nærmer sig Stoners resultater.

En pudsighed i forbindelse med årets MotoGP er Fiat gruppens engagement i MotoGP. Fiat indgår som navnesponsor i Fiat Yamaha teamet med valentino Rossi, fordi man vil benytte sig af Rossis mega-stjerne status i Italien såvel som i resten af verden til markedsføring af virksomhedens biler. Men samtidig er Fiat gruppen med Alfa Romeo involveret i et markedsføringssamarbejde med Ducati og dermed også Casey Stoner. Det er det, der må kaldes helgardering…

Kampen om VM-titlen kan følges ”live” på Eurosport. Lørdag d. 15. september sendes der om formiddagen fra tidskørslerne og søndag d. 16. september transmitteres Grand Prix’et fra klokken 12:00.

VM-stillingen forud for Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 271 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 186 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 168 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 241 pts.
2. Alex de Angelis (RSM), 187 pts.
3. Andrea Dovizioso (ITA), 186 pts.

125 cc.:
1. Gabor Talmacsi (HUN), 189 pts.
2. Hector Faubel (SPA), 179 pts.
3. Tomoyoshi Koyama (JPN), 145 pts.

Eurosport transmitterer fra MotoGP VM:

Lørdag d. 15. september:
09:00-10:30: Træning

Søndag d. 16. september:
12:00-17:00: Løb i alle tre klasser

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Estoril
  •