Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Thue's plan kørt i sænk

Advan Cup 
13/09/07 
Yokohama

Topmotiveret og med raceren i topform, havde Thue Kristensen fra Poulsen Motorsport en plan om at Grand Prix Danmark 2007 på Jyllands-Ringen sidste weekend skulle blive et vendepunkt i sæsonen.
 

Thue Kristensen lagde i starten ud med nogle flotte resultater i Advan Cup klassen, hvor han i sin 1600 cc Peugeot 106 GTI kunne køre lige op med de store 2000 cc biler, men i takt med de gode resultater kom der succesballast i bilen, noget der siden har hindret ham i at køre topresultater hjem.
Hertil løb Thue ind i en god portion mekaniske problemer, hvilket også har været med til at lægge en dæmper på resultaterne.

Alt dette havde Thue lagt bag sig til Grand Prix'et, hvor han var stærkt opsat på at vende tilbage i kampen om Advan Cup mesterskabet.
I fredagens fri træning kørte han den 6. hurtigste tid ud af de 36 biler som klassen mønstrede denne weekend, hans tid var kun 0,7 sekund fra klassens hurtigste kørere, og samtidig var han klart hurtigste 1600 cc kører.


(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdagens tidtagning gik ikke helt så godt for Thue, der her måtte tage til takke med en placering som nummer 15 til det første af weekendens to løb - hvilket betød en startplacering midt i det store felt, lige der hvor 'urolighederne' plejer at være størst.

Da lørdagens løb blev skudt i gang og de 36 biler satte kurs mod det første sving, var der lagt op til trængsel i midterfeltet, hvilket resulterede i at et par kørere måtte af banen - heldigvis slap Thue uden om problemerne, men det kostede ham nogle placeringer.
Afkørslerne og den efterfølgende oprydning betød at der kom safety car på banen.
Inden da havde Thue dog nået at vinde et par af placeringerne ind igen.

Da safety car'en slukkede blinklysene på taget, for at vise at den ville køre ud fra banen næste gang den kom op til start/mål, satte feltet tempoet op, så der igen kunne blive kørt race, men pludselig bremser bilen et par placeringer foran Thue hårdt op, hvilket udløser et harmonikasammenstød!
Her får Thue ødelagt fronten og køleren på sin racer!

Efter at løbet blev givet frit var der kun få omgange tilbage, hvilket ikke levnede kørerne de store muligheder for at forbedre deres placeringer, og Thue kørte over målstregen som nummer 17, i en racer hvor temperaturen hele tiden steg og steg.


(Foto: Motorsporten.dk)

Tilbage i pitten kunne Thue konstatere at det var gået hårdt ud over Peugeot'en, som blandt andet skulle have lappet front og kofanger samt en helt ny køler - ikke lige den letteste reservedel at opdrive en lørdag eftermiddag.
Her viste hjælpen sig dog tættere på en forventet, hans konkurrent Bent Tronhjem der sluttede løbet på 7. pladsen havde en køler liggende hjemme, og den bragte han med søndag morgen, så Thue kunne nå at få bilen klar til søndagsløbet - det er godt sportsmanship!

Havde lørdagens løb været lidt hårdt ved Thue og hans Peugeot, så var det intet at regne mod søndagens løb, hvor han efter en fin start, kom lidt i klemme mellem konkurrenterne.
Den hårde medfart betød at raceren begyndte at 'halte' i motoren, og Thue valgte ikke at fortsætte, dermed brast drømmen om at Grand Prix'et skulle vende hans held i Advan Cup mesterskabet.

"Jeg havde her i weekenden endnu lidt influenza i kroppen, og jeg tror at det var derfor at jeg ikke kunne køre stærkere i tidtagningen, det gav mig et lidt trist udgangspunkt til det første løb" - udtaler Thue Kristensen - "uheldet i lørdagsløbet kostede meget arbejde på bilen, og jeg er Bent Tronhjem meget taknemmelig for hjælpen med af fremskaffe en køler. Jeg var virkelig opsat på at køre ud og lave et godt resultat i søndagsløbet, hvor jeg fik en rigtig god start og kom helt op på 8. pladsen, men igen blev der ikke vist nogen nåde, eller vist respekt for racelinier, det kostede nogle knubs, og da så motoren begyndte at gå urent, valgte jeg at stoppe frem for at ødelægge noget. Så det blev 3. weekend i træk at jeg kom til at se løbene fra sidelinien!"

Det blev ikke til nogle mesterskabspoint i denne omgang, så Thue står fortsat på 87 point, hvilket placerer ham på 8. pladsen i Advan Cup mesterskabet, hvor han dog stadig er bedst placerede 1600 cc. kører.

Næste gang Thue og de øvrige Advan Cup kørere skal på banen bliver i forbindelse med Padborg Super Prix den 22. og 23. september på Padborg Park.
"Der forestår nu nogle travle aftener med at få Peugeot'en klar igen, så vi kan vende stærkt tilbage på Padborg Park" - slutter Thue Kristensen.


Hr. Nielsen

Læs alt om Grand Prix Danmark 2007.
Læs mere om:
 • Thue Kristensen
 • Poulsen Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 09/09/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her