Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tilbage til Spa

Formel 1 
13/09/07 

Optakt til Belgiens Grand Prix
Efter et års fravær er Spa nu igen på kalenderen og vi skal endnu engang have fornøjelsen af at se bilerne fræse rundt på VM kalenderens banemæssige højdepunkt. Om løbet så bliver spændende er en helt anden historie.
 

For løbene burde være spændende. Der er fire biler der potentielt kan vinde, der to kørere der kæmper om VM og to der burde presse på alt hvad de kan for at minimere de to første forspring.

Men alligevel er løbenene ofte end som rene processionskørsler, og placeringerne har skiftet ved pitstoppene. Så vi sidder med et paradoks - vi har en spændende VM kamp, men kedelige løb.

Fernando Alonso vandt en flot sejr i Monza, men at han der var bedre end alle andre, skal man ikke lægge mere end det i - at han kan gøre det igen er langtfra sikkert. Sejren på Monza var sæsonens fjerde for den spanske verdensmester, hans konkurrenter har tre sejre hver. Og hvis sæsonen fortsætter i den rille den har været indtil nu, så peger sandsynligheden i retning af, at en af de tre andre vinder på søndag.

Ferrari har ikke haft en så god periode, men det kan hurtigt vende, og en sejr på søndag til enten Massa eller Raikkonen er så afgjort en mulighed.

Lewis Hamilton skal heller ikke glemmes. Som altid har begge McLaren kørere også mulighed for sejr og Hamilton har indtil nu ikke virket synderligt belastet af det pres som det er at ligge nr. 1 i VM kampen i sin første sæson. En sejr i Belgien vil bringe ham tættere på drømmen.

Resten af feltet er der næppe så meget nyt at sige til. BMW er det bedste af de andre og det giver næppe nogen stor gevinst hvis man sætter penge på at Heidfeld slutter på 4. pladsen.

Williams har været i fremgang på det seneste og det kunne da være spændende hvis de her mod slutningen af sæsonen ligefrem kunne presse BMW, men det virker alligevel ikke helt sandsynligt.

Honda havde en god dag på Monza, i Belgien skal vi se om det var held, eller om der virkelig var tale om fremskridt. Spyker præsenterede en opdateret bil på Monza, men den klarede sig ligeså skidt som forgængeren, og fremskridt fra den kant virker usandsynlige.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  • 16/09/07 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •