Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Uheldig weekend for HP Racing

Advan Cup 
13/09/07 

Efter en positiv test på Jyllands-Ringen for HP Racings to kørere, Dan Birkelev og Nick Reimersø, følte både kørere og team sig velforberedte til Grand Prix Danmark, hvor de så frem til gode resultater, men desværre blev forventningerne ikke indfriet.
 

Grand Prix weekenden startede allerede fredag eftermiddag for deltagerne i Advan Cuppen, hvor Dan Birkelev og Nick Reimersø var ude i deres fri træning.
Her kørte Dan Birkelev sig ind på 10. pladsen og Nick Reimersø på 16. pladsen.


Dan Birkelev havde rigtig god fart i Suzuki Swift raceren denne weekend.
(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag formiddag var det så tid til kvalifikationen, der skulle afgøre startrækkefølgen til eftermiddagens løb.
Skønt begge kørere forbedrede deres tider markant, så sluttede de på nøjagtig de samme placeringer, idet hele Advan Cup feltet havde skruet op for tempoet.

Trænings- og kvalifikationstiderne:

KørerMærkeFri træningKvalifikation
Dan BirkelevSuzuki Swift1:21,3551:20,896
Nick ReimersøSuzuki Swift1:22,1401:21,279

Lørdagens løb blev en meget statisk affære da et større uheld foresagede at der var safetycar på banen næsten halvdelen af løbet.
Da løbet blev givet frit, havde Dan rigeligt at gøre med at forsvare sin 10. plads, men på de to sidste omgange fik han rykket sig lidt fri, samt vandt et par pladser, så han sluttede løbet på 8. pladsen.
Nick kørte et helt fornuftigt løb, hvor han flere gange snuppede placeringer fra konkurrenterne, hvilket resulterede i en 12. plads til ham.
Dermed havde begge kørere sikret sig et bedre udgangspunkt til søndagens løb.
"Jeg fik en rigtig god start, og selv om der kun var få omganges reelt race, så vandt jeg fire placeringer" - var en tilfreds Nick Reimersø's kommentar til det første løb.


Nick Reimersø var godt kørende i lørdagens løb, hvor han vandt flere placeringer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Søndag formiddag var der en dejlig optimistisk stemning i teamet, både kørerne og bilerne havde klaret sig godt og var kommet hele gennem lørdagens løb, så der var gode forhåbninger forud for søndagens løb.
Men at træerne ikke gror ind i himlen, fik de to HP Racing kørere at mærke i løbet, hvor det hele ellers startede meget godt.

Dan tabte en enkelt placering i starten, men vandt den tilbage igen på 3. omgang, og yderligere en placering blev vundet på 4. omgang.
Men på vej ud på 6. omgang sluttede løbet i en stor støvsky i sandfanget for enden af langsiden!
"Starten på løbet var lidt kaotisk, og jeg blev lukket lidt inde i det første sving, men jeg havde rigtig god fart i bilen denne weekend, så jeg kunne køre det tabte ind igen, men så lavede jeg en fejl under indbremsningen for enden af langsiden, og havnede i sandfanget" - udtaler Dan Birkelev - "det var lidt ærgerligt, men det har jeg kun mig selv at takke for - det gik ellers rigtig godt!"

For Nick begyndte problemerne allerede på første omgang, hvor han blev skubbet rundt i 'Hesteskoen' og var tæt på at vælte med Suzuki raceren efter en noget overoptimistisk manøvre fra en af konkurrenternes side - en manøvre der tog tre biler af banen.
Da Nick igen fik gang i bilen, var han aller bagerst i feltet!
Et par omgange senere var den gal igen, og det endda samme sted, men denne gang var både sammenstød og afkørslen så voldsom at videre deltagelse ikke var mulig - dels havde Nick slået en flig af en fodknogle og dels var højre side på Suzuki raceren fuldstændig ødelagt.
"Jeg fik igen en rigtig god start, og var oppe som 9'er, hvorefter jeg bliver skubbet af banen, og jeg var næsten bagerst inden jeg kom i gang igen. Herefter får jeg kæmpet mig frem i feltet igen, hvorefter jeg igen bliver kørt af banen" - udtaler Nick Reimersø - "desværre løb mit temperament af med mig, noget der bare ikke må ske! Så hermed min uforbeholdne undskyldning til Bernth Stott Jørgensen, som det desværre gik ud over."

Dermed var en Grand Prix weekend, der ellers startede meget lovende, færdig for HP Racings vedkomne.
Weekenden fik dog endnu et dyk nedaf for teamet, da Nick blev udelukket fra løbet, efter at have givet sin vrede til kende over for køreren han stødte sammen med. Dermed tabte han alle point fra denne weekend.

Som et plaster på såret scorede Dan 8 point i lørdagens løb, så han nu er oppe på totalt 35 point, hvilket placerer ham på 17. pladsen i mesterskabet.
Nick har fortsat 78 point, og ligger nu på en samlet 9. plads.

Nick's racer blev så slemt skadet, at der skal et helt nyt karrosseri til, det har HP Racing teamet allerede skaffet, og man planlægger at teste med raceren allerede tirsdag i næste uge. Vigtigst er dog at skaden på Nick's fod ikke var værre end at det kunne klares med et støttebind - hvis foden skulle have været i gips, havde hans sæson været ovre nu.

Næste løb for HP Racing bliver ved Padborg Super Prix der køres den 22. og 23. september på Padborg Park.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Dan Birkelev
  • Nick Reimersø
  • HP Racing / Henrik Poulsen
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
  •