Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

SEAT Racing Team generobrede føringen i DTC

Danish
Touringcar
Challenge 

13/09/07 

Årets største racerbegivenhed på dansk jord, Grand Prix Danmark bød på masser af dramatik da motorløbet blev afviklet foran mere end 15.000 tilskuere FDM Jyllands-Ringen i den forløbne weekenden.
 

Mesterskabskampen i Danish Touringcar Championship er også i år meget tæt og stadig helt åben. For Michel Nykjær og SEAT Racing Team der igennem hele sæsonen har været en seriøs mesterskabskandidat var målet helt klart; at generobre den førsteplads SEAT-køreren mistede i sidste afdeling på Padborg Park.

I lørdagens fri træning måtte Michel Nykjær dog nøjes med 6. hurtigste tid, et halvt sekund efter hurtigste kører Casper Elgaard.
”Jeg kæmper med understyring i svingene, hvilket specielt her på Jyllands-Ringen er problematisk pga. de mange snævre sving” udtaler Michel Nykjær. ”Vi vil nu ændre på opsætningen inden tidtagningen, og søge at løse problemet”.

I tidtagningen og den efterfølgende Super Pole sikrede Michel Nykjær sig 3.hurtigste tid, men følte dog stadig ikke at bilen var optimal.

Natarbejde
”Vi adskilte og gennemgik hele forvognen efter Super Pole, og det viste sig at støddæmperne var defekte” udtaler chefmekaniker Jens Nykjær. ”Det giver et uroligt og dårligt vejgreb, hvilket tydeligt kan ses på det ene fordæk som er totalt flået i stykker på ganske få omgange.”

Det var ikke muligt at skaffe nye støddæmpere lørdag aften, men i løbet af aftenen fik teamet de defekte støddæmpere repareret, og var således klar til løbene søndag.

I den korte warm-up søndag var Michel Nykjær hurtigste kører på banen i omgangstider et halvt sekund hurtigere end dagen før.

Tæt løbbr> I søndagens første kvalifikationsheat lykkedes det for Michel Nykjær at passere Casper Elgaard rundt i svingene for enden af langsiden, og dermed sikre sig andenpladsen, en placering han forsvarede indtil 11. omgang, hvor dæksliddet gjorde det umuligt at holde en heftigt angribende Casper Elgaard tilbage.

3. pladsen i første heat betød en startplacering som nr. 6 i eftermiddagens 2. kvalifikationsheat. Efter flot kørsel lykkedes det at passere Michael Outzen, John Nielsen og Jason Watt, og dermed sikre 3.pladsen i et meget spændende og tæt løb.

De 2 3.pladser sikrede en startplacering som nr. 2 i eftermiddagens finale, der i modsætning til kvalifikationsheatene afvikles med stående start. På trods af BMW’ernes traditionelle hurtige start lykkedes det dog Michel at forsvare 2.pladsen rundt i første sving, en placering han ikke siden gav afkald på, på trods af en Casper Elgaard der imod slutningen af løbet pressede voldsomt på.

Mesterskabsføringbr> ”Det var et godt løb” udtaler Michel Nykjær. ”Vi mangler lige at finde det sidste i opsætningen i forhold til det vi ved at bilen kan. Vi ramte ikke den rette balance i dag, men jeg er utroligt glad for at vi på trods af det kan sikre os 3 top-3 placeringer, og dermed generobre mesterskabsføringen.”

I den samlede stilling indtager Michel Nykjær nu 1.pladsen med 230 points, med 8 points forspring til John Nielsen på 2.pladsen.

Næste løb afvikles på Padborg Park d. 23. september

Skandinavisk Motor Co. A/S,
SEAT Racing Team


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Seat Racing Team
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •