Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Klippestabil Petter Granlund

Clio Cup - DK 
11/09/07 

Clio CupMan kan uden at krænke nogen tildele Petter Granlund fra Norge titlen som den sandsynlige mester i Casinoportalen Clio Cup 2007. Ikke blot har han scoret point i hvert eneste heat - det er der også andre, som har gjort - men med tre sejre og seks andenpladser har han hentet ikke mindre end 212 points hjem på kontoen.
 


(Foto: Spider-Web.dk)
Nærmeste konkurrent er teamkammeraten ('den glade gris') Brian Mikkelsen med 165 poin skarpt forfulgt af den smilende landmand Martin Clausen med 161 point. Med de resterende løb ligger han således lunt i svinget, hvis han kan fortsætte sin stabile kørsel.

Til Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen var han den eneste af Pro Four Racings tre kørere, som fik tingene til at fungere optimalt. Brian Mikkelsen kunne ikke finde farten i bilen og måtte modvilligt lade sig nøje med sjettepladsen to pladser bag Granlund. Thomas Wulff kunne heller ikke få tingene til at hænge sammen og måtte konstatere, at der var flere biler foran end bagved på startgridden.

I første heat kom Petter godt fra start og henter allerede på første omgang to pladser, men han kan ikke komme tæt nok på Martin Clausen til at sætte et angreb ind.


(Foto: Spider-Web.dk)
Brian kæmper det bedste han har lært fra første omgang, men må i kampens hede lade et par konkurrenter slippe forbi. Løbet er dog langt fra slut for ham og på syvende omgang udnytter han en nærkamp til at erobre fjerdepladsen. Mike Mathiesen må konstatere, at med Jacob Sunds i hælene er der mere brug for at forsvare sig end forsøge at hente Brian, så pladsen holder til mål. Thomas Wulff får ikke nogen god start på løbet og ryger i Panoramasvinget ud i sandkassen. Han får holdt så meget fart i bilen, at han kommer ud på fast grund igen, men dumper helt ned i den tunge ende af feltet, men kæmper sig stille og roligt tilbage til en trettendeplads.


(Foto: Spider-Web.dk)
Under Grand Prix Danmark er søndag traditionelt dagen, hvor man sætter alle sejl til for sponsorer og gæster, så der hviler ekstra mange øjne på kørerne. Om det har påvirket Thomas Wulff må stå hen i det uvisse, men han benyttede i hvert fald muligheden for at vise sine evner. Efter en god start begyndte han stille og roligt at køre sig frem gennem feltet til en niendeplads. Brian måtte give plads til Christian Jacobsen, men han skulle i øvrigt nok være glad for ikke at have været i den sædvanlige tætte kamp med Martin Clausen. Martins gearkasse skød nemlig påfyldningsproppen ud og spildte dermed olie for enden af langsiden - noget som satte sit tydelige præg på en del af de efterfølgende køreres nedbremsninger. I forreste del af feltet kørte Petter Granlund en meget sikker andenplads hjem efter Jacob Kristensen, som havde fået rettet sin bil ud efter lørdagens kolbøtter.

Det var måske ikke den mest optimale weekend for os, siger teamchef Jan Holm og fortsætter men vi fik trods alt point hjem i begge løb, mens vore stærkeste modstandere begge måtte afskrive et løb.

Pro Four Racing

Spider-Web.dk


Læs alt om Grand Prix Danmark 2007.
Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •