Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Peter Ager på podiet for JM Racing

DTC Cup 
11/09/07 

Årets Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen blev en hård weekend for JM Racing i Danish Touringcar Championship. Teamets fem kørere var generelt godt kørende, men en række uheld – både selvforskyldte og uforsætlige – betød, at fire af kørerne ikke fik de ventede resultater med hjem fra weekenden.
 

Til gengæld kunne Peter Ager (Esbjerg) notere sig for sit gennembrud i klassen, da han i finalen ikke bare blev holdets bedst placerede kører, men også kom på podiet som tredjebedste privatkører.

”Det var bare en ubeskrivelig følelse, og der ligger bare så meget psykologisk i at få det stykke blik med hjem,” sagde en glad Peter Ager efter finalen, hvor han blev nummer 11. Med præstationen og resultatet i baglommen er vestjyden også overbevist om, at det godt kan blive til mere i den hårde DTC-klasse, hvis bare tingene bliver grebet rigtigt an.

”Jeg kan se nu, at hvis bare jeg havde været klar om lørdagen, så havde det gået langt bedre, og det skal jeg have arbejdet noget mere med,” indrømmer Peter Ager, der også har en travl hverdag med sin virksomhed. ”Jeg bliver simpelthen nødt til at tage nogle fridage op til løbene, frem for at jage som en gal indtil fredag eftermiddag, så jeg kan være mentalt klar om lørdagen. Hvis jeg kan få en bedre tidtagning og ligge nummer 15 eller 16, så tror jeg, at jeg kan være med, hvor det sker, når først det sker. Vores race pace er god nok, og det beviser vi også i weekenden.”

Var Grand Prix Danmark succesfuld for Peter Ager, så var det en stor skuffelse for hans to teamkammerater hos JM Racing II. Camilla Stephansen (Horsens) havnede i sandet i det andet af de to løb med en defekt bil, mens René Rasmussen (Frederikssund) endte med at få et såkaldt rødt kort.

”Jeg er dybt rystet. Jeg har haft en af mine bedste weekender, hvor jeg har overhalet og kørt udenom folk. Det gjorde jeg alle tre gange. Når man endelig har fået fart i bilen, så går juryen imod en,” siger René Rasmussen. Han blev først udelukket fra heat to og idømt et gult kort for ikke at have respekteret et flag for en stop & go-straf.

”Så sker det ikke værre eller bedre, end at da jeg kører næste heat, så snurrer jeg rundt og ligger bagest. Jeg kørte så op til Jesper Ternvalt, som jeg hurtigt fangede. Han lukkede af for mig, men da jeg så bremsede mig op på siden af ham, så går han ind og lukker, så han rammer mig. Ned ad langsiden trækker han ud i siden på min bil, og efter løbet lagde Jesper Ternvalt en protest på mig, men det kan da ikke være min skyld, at han trækker ud i siden på mig? Min bil er smadret hele vejen rundt, og det er der ikke nogen, som har fået gule kort for.”

Det røde kort betyder, at René Rasmussen vil få startforbud i finaleheatet på Padborg Park, mens han godt må deltage i de to kvalifikationsheats, som går forud.

”Jeg er sat bagud 2-0, og så må vi se, om jeg når anden halvleg,” siger han. ”Jeg er så rystet, at jeg ikke ved, hvilket ben jeg skal stå på. Man tager heller ikke på skiferie, når man har brækket det ene ben. Jeg ved ikke, om jeg kommer.”

JM Racings to spydspidser i kampen om privatkørernes mesterskab formåede at forsvare deres placeringer i toppen af tabellen. Michael Outzen (Ringe) og Tom Pedersen (Christiansfeld) ligger fortsat nummer et og to, selv om weekenden ikke var så god for dem. Michael Outzen tyvstartede i finalen, mens Tom Pedersen blev sendt af banen i det første heat.

”Det var en meget dårlig weekend,” siger Tom Pedersen. ”Jeg kunne ikke rigtigt blive enig med Pontus Mörth om, hvem der skulle først rundt i svinget. Derefter gik det faktisk meget godt. I heat to startede jeg næstsidst og blev 13er, og i finalen startede jeg 18er og blev 12er. Det vigtigste for mig var at få flere points end Philip Andersen, og jeg kunne så have fået mere, hvis ikke første heat var gået skævt. Men jeg fik da udbygget forspringet til ham, selv om andenpladsen langt fra er sikker endnu.”

”Jeg lavede en bommert i finalen, og det kan jeg ikke løbe fra,” siger Michael Outzen om sin tyvstart.

”Det var dumt. Jeg har startet mange gange før, hvor jeg har haft mange flere nerver på. Lægerne fortalte mig, at med den hjernerystelse, jeg fik på Padborg Park, så kunne jeg godt gå hen og få nogle bivirkninger med manglende koncentration, så jeg har nok haft lidt svært ved at holde fokus på alle de ting, der skal til, når man starter den nye BMW. Men vi fik kørt en masse gode points hjem til privatcuppen.”

JM Racing

Læs alt om Grand Prix Danmark 2007.
Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • Peter Ager
  • JM Racing
  • Jyllandsringen
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •      D4 Enterprise Solutions