Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Endelig sejr igen

Advan Cup 
11/09/07 
Yokohama

Forud for weekenden har Team Womans World Lund Racing's mekanikere haft travlt på værkstedet. Først røg der en motor i Kim Lund's Peugeot 307, derefter tog Lars Højris Nielsen sig en rulletur under en testdag på Jyllands-Ringen.
 

Og for at det ikke skal være løgn, gik endnu en motor i stykker for den regerende Advan Cup-mester da han i starten af ugen kørte test. "4 motorer på en sæson er bare for meget!" konkluderer mekanikerne enstemmigt.


Lars Højris inden han fik problemer med bilen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Efter en fornuftig tidtagning, hvor Kim kørte sig til 2. startplacering, kom han godt fra start. Efter første sving lå han på 2. pladsen efter Kent Iversen. Hele løbet igennem holdt de to stort set samme afstand, mens resten af feltet sakkede bagud. Lars var derimod uheldig. Allerede i første sving skred bilen ud, og inden han kunne gøre noget ved det, blev han påkørt af et par konkurrenter. "Jeg var ellers så tændt på at skulle ud at give den bundgas, men det blev en kort fornøjelse", siger Lars skuffet. Advan Cuppens kønneste kører, Louise, var heller ikke helt tilfreds med sig selv: "Nej, det var bare ikke godt nok. I morgen skal jeg have flyttet klodsen under speederen, for jeg skal altså noget højere op i feltet før det er sjovt."


Louise havde en skidt weekend, der sluttede med en afkørsel.
(Foto: Spider-Web.dk)

Søndag blev spændingens dag - allerede inden løbet var startet. "Da vi skulle have bilen op til pitten for at gøre klar til at køre race, ville Kim's bil ikke starte", fortæller Jens, mekaniker på den lyserøde 307. "Vi prøvede alt, men først da vi begyndte at skubbe den i gang, lykkedes det." Men så var Kim også motiveret. Lige fra første omgang blev der presset på for at komme forbi Bruno Rasmussen og Kent Iversen, og midt i løbet lykkedes det på den korte langside. Derefter så konkurrenterne kun Peugeot'ens baglygter, og Kim fik endnu en sejr og værdifulde points til mesterskabet. Nu fører han med 35 points. "Men intet er endnu sikkert, og vi skal ikke glæde os for tidligt!" siger Kim med en løftet pegefinger. "Der er 4 løb endnu før sæsonen er slut, så vi skal ikke have flere motorhavarier eller andre uheld, for så begynder det at knibe!"


Kim Lund efter at have overtaget føringen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Lars Højris fortsatte sin stime af uheld. "Ja, jeg blev kørt af banen endnu en gang, så jeg er ved at være godt træt af det", sukkede Lars efter løbet. "Og bagefter kørte motoren bare slet ikke som den skulle, så hvis ikke jeg tager meget fejl, skal jeg have en ny motor i bilen inden næste løb." Og for Louise gik det heller ikke meget bedre. Hun løb tør for asfalt ved indgangen til første sving i slutningen af løbet, og måtte se på at teamkollegaen vandt heatet.

Team Womans World Lund Racing

Spider-Web.dk


Læs alt om Grand Prix Danmark 2007.
Læs mere om:
 • Jyllandsringen
 • 09/09/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her