Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Magnussen: ”Den bedste start på en mesterskabsjagt”

Danish
Touringcar
Challenge 

09/09/07 

Jan Magnussen, England, blev en meget suveræn vinder af årets største motorløb, Grand Prix Danmark. Foran mere end 15.000 tilskuere på FDM Jyllandsringen kunne køreren fra Den Blå Avis Fleggaard Racing stryge først i mål, og fra at have været 43 points efter den mesterskabsførende har han på tredjepladsen nu blot en afstand på 21 points op til nummer et.
 

”Bare alle søndage var sådan,” sagde Jan Magnussen efter sejren. ”Finalen var lettere end andet heat, men jeg havde overskuddet og farten til at kunne åbne et hul og køre forsigtigt og passe på tingene. I andet heat skulle den have gas, og der blev bare gået til stålet, og der var ikke nogen, der havde lyst til at åbne døren. Det var det sjoveste heat i dag, selv om det kun blev til en femteplads. Jeg er meget glad på hele teamets vegne, at vi har vist den fart, vi har fundet, og jeg håber, at vi kan finde mere, men det er den bedste start på en mesterskabsjagt. Ikke siden storhedsdagene hos Peugeot har jeg været så suveræn i en finale.”


Mere end 15.000 tilskuere oplevede de spændende kampe i Danish Touringcar Championship på FDM Jyllandsringen
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Grand Prix Danmark medførte også et nyt skifte i toppen af tabellen. Inden storløbet var John Nielsen, Horsens, nummer et med otte points forspring til Michel Nykjær, Tappernøje, men det forhold blev vendt helt på hovedet. Sydsjællænderen var stærkt kørende og scorede hele tre top 3-placeringer, mens John Nielsen kæmpede hårdt med de 65 kilo succesballast, som hans resultater i forrige afdeling havde medført.

”Det var svært med de mange kilo i bilen, og det gik, som jeg havde prædiket,” sagde John Nielsen efter løbet. ”Jeg havde håbet på, at der ville komme nogle foræringer, lidt uheld og kamp med andre, men det blev der ikke noget af. Jeg kører med et gennemsnit, der er en top 5-placering, og det er OK.”

”Jeg havde nok forestillet mig på forhånd, at jeg ville overtage føringen, når John skulle have så mange kilo i, men han kørte utroligt stærkt med de kilo, så vi ligger stadig tæt og alt kan ske,” sagde Michel Nykjær. ”Jeg er utroligt glad for resultaterne, for bilen kører ikke optimalt, og vi troede, at det var støddæmperne, der var problemet, men nu skal vi se, hvad der er galt.”

Dagens uden tvivl mest spændende løb var kvalifikationsheat 2. Her havde Jason Watt, Herlev, taget føringen, men på anden omgang blev han passeret af Henrik Lundgaard, Hedensted, og Nicki Thiim, Sønderborg. Over de resterende elleve omgange havde duoen en meget tæt og intens kamp, hvor der sjældent var mere end et sekund mellem dem, og det endte med, at Henrik Lundgaard kunne sikre Chevrolets første sejr i Danish Touringcar Championship.

”Vi har længtes efter det resultat længe, for vi burde have fået den sejr på Padborg Park, men jeg føler, at vi har fortjent det, og at vi har kørt os til den,” sagde Henrik Lundgaard bagefter. ”Vi har også en god finale, hvor jeg ligger treer og presser Michel, men så kommer Casper Elgaard op, og han kommer så forbi, og på det tidspunkt har Michel så fået det luft, der skal til, så det var lidt ærgerligt.”


Jan Magnussen (i midten) vandt Grand Prix Danmark foran Michel Nykjær (til venstre) og Casper Elgaard (til højre)
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Bag Henrik Lundgaard og Nicki Thiim i kvalifikationsheat 2 var kampen også tæt. Her var Michel Nykjær ved at blive indhentet af Michael Outzen, Ringe, men mod slutningen af løbet blev han selv fanget af Jan Magnussen, hvilket betød, at han var nødt til at lette presset på Henrik Lundgaard.

Blandt privatkørerne var der denne gang nye ansigter på podiet efter finalen. For første gang i sin karriere kunne Kasper Jensen, Aalborg, ikke bare bestige et DTC-podium, han kunne vel at mærke gøre det på det øverste trin, da han med en generel niendeplads blev bedste privatkører. Carsten Leveau, København, blev toer i DTC Cuppen foran Peter Ager, Esbjerg, der ligeledes var podiedebutant.

Morten Alstrup


Læs alt om Grand Prix Danmark 2007.
Læs mere om:
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her