Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

McLaren ydmyger Ferrari på Monza

Formel 1 
09/09/07 

Overlegne McLaren vinder i Italien
At kalde nogen ydmyget fordi de slutter på en 3. plads er måske lidt voldsomt. Men når bilen er en Ferrari, stedet er Italien og der sæsonen igennem kun har været to mærker der har kæmpet om sejren, så begynder det alligevel at snerpe derhen af. Når Ferrari så samtidig forsøgte sig med en markant anderledes taktik end McLaren, bliver nederlaget åbenbart for alle.
 

Hele weekenden stod i Fernando Alonsos tegn. Hurtigste mand - simpelthen. At han efter de 53 omgange kunne stille sig øverst på sejrskamlen var ganske fortjent. Han havde fra første meter løbet under kontrol.

Lidt anderledes forholdt det sig for Lewis Hamilton. På vej mod første sving blev han passeret af Felipe Massa, men kom dog igen igennem svinget - omend den unge englænder kan være glad for at det blev vurderet at hans lille genvej igennem svingets udgang ikke havde nogen betydning for hans placering.

Senere i løbet befandt Hamilton sig bag den anden Ferrari. På det tidspunkt var det klart at Ferrari ikke var så hurtige som McLaren, men en et-stops strategi skulle forsøge at kompensere for dette. Og på dette tidspunkt havde det altså bragt Raikkonen foran Hamilton.

Men med et gedigent bagholds angreb, hvor den unge McLaren kører bremsede en hel del senere end sin røde konkurrent, kom han forbi og generobrede 2. pladsen - og den beholdt han.

Længere nede i feltet var der også et par interessante nærkampe. Nico Rosberg var involveret i flere af dem. Dels mod Jenson Button, der åbenbart havde fundet en boost-knap på sin racer, og dels med Kubica.

Men tilbage til fronten af feltet, hvor McLaren og Alonso altså vandt overlegent over Ferrari, på et tidspunkt hvor der er rigeligt med drama på udenfor banen. Alonso fik med sejren minimeret Hamiltons forspring med to point og der er ved at være lagt op til en rigtig gyser. Ind til nu har der ikke været så meget direkte kamp mellem de to. Lad os håbe det kommer!

Raikkonen blev nr. 3 og kom nu afgørende foran Massa i VM stillingen, da vinderen fra Istanbul måtte udgå tidligt med en tekniske defekt.

4. pladsen gik traditionen tro til Nick Heidfeld, der gang på gang leverer den solide og sikre indsats. Efter ham fulgte holdkammeraten Kubica, der som nævnt måtte slås lidt med Rosberg undervejs.

Samme Rosberg sluttede en flot weekend af med en 6. plads, mens Heiki Kovalainen sørgede for at Renault fik et par point med hjem.

Sidste point gik til Jenson Button, der havde en god weekend og kørte et godt løb. Det virkede som om de mange lige strækninger på Monza passede godt til Honda raceren.

Og midt i al dramaet og den tætte VM kamp, som Ferrari for hvert løb bliver hægtet mere og mere af, så viste løbet også hvad der er problemet i Formel 1. De kørere der havde vundet flest pladser, lå to placeringer bedre end de startede. Og den ene af de placeringer kunne tilskrives Massas exit. Så i forhold til startopstillingen var der kun ganske få og udramatiske forskydelser. Så selvom der var flere gode øjeblikke, blev det også demonstreret at Formel 1 i høj grad mangler spænding og ikke mindst uforudsigelighed.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monza
  • 09/09/07 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •