Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Renault

Succesfuld test for Johan Jokinen hos Motopark Academy

Formel Renault 
06/09/07 

Formel RenaultDen unge danske kører endte den officielle to-dages Formula Renault NEC test, som blev afholdt på Oschersleben den 29. og 30. august, på en imponerende 2. plads.
 

Testen var en opfølgning på en invitation fra det førende Formel Renault team Motopark Academy, som ønskede at vurdere Johan Jokinen som potential racevinder som led i deres planer for 2008 sæsonen.

Johan viste fremragende kørsel i løbet af de to dage, og imponerede straks alle med sin rå hastighed og bilkontrol. Derudover udviste han fremragende kommunikationsevner og teknisk viden og skabte med det samme gode arbejdsforhold med teamets mekanikere, engineers og coaches.

Hans kompromisløse indstilling og aggressive kørestil viste sig lige fra begyndelsen, hvor han markerede sig som en af de hurtigste kørere. Han udviklede sig stadigt gennem de to dage og endte med den næstbedste tid, kun 0,2 sek. langsommere end Valtteri Bottas, som aktuelt ligger 3’er i NEC-serien.

Efter den præstation var både kører og team overordentligt tilfredse. Motopark Academy’s team manager Timo Rumpfkeil havde følgende kommentar efter testen: ”Denne test var noget, jeg havde set frem til i lang tid. Jeg fulgte Johans karriere allerede i karting og jeg har store forventninger til ham. Han skuffede os heller ikke, og kørte en utrolig flot test! Han tilpassede sig med det samme de nye omgivelser og gjorde et fantastisk job i løbet af de to dage. Han beviste, at han kan køre stabilt i toppen af tiderne og satte ikke en fod forkert i løbet af testen. Vi værdsætter Johan højt og tror på, at han kan blive en af mesterskabskandidaterne med os!”

Johan Jokinen er født i Danmark i 1990. I 2006 blev han 3’er i Europæisk Karting i Intercontinental A, 4’er i kvalifikationen til EM i ICA samt opnåede både en 6. og 7. plads ved Italian Open. I 2007 deltager han i det danske Formel Ford mesterskab, hvor han indtil videre har vundet to af løbene og ligger aktuelt på 2. plads i både DM og Formel Ford Junior Cup, foruden at han kører enkelte udvalgte løb i Formel Renault NEC.

Motopark Academy er et af de mest succesrige Formel Renault teams i Europa, har således vundet både Eurocup og NEC mesterskaberne i 2006. De fører aktuelt i NEC og ligger 2’er i Eurocup.


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her