Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Tyskland mod Danmark i Volkswagen Polo Cup

Polo Cup - DK 
07/09/07 

To tyske kørere udfordrer de danske deltagere
Det bliver Tyskland mod Danmark, når årets femte afdeling af Volkswagen Polo Cup på søndag køres på FDM Jyllandsringen.
 

Hidtil har det udelukkende været danske kørere, som har været til start i årets løb, men ved Grand Prix Danmark kommer feltet denne gang til også at tælle to tyske gæstekørere.

Udover Danmark afvikles der også mærkeklasser med Volkswagen-biler i Tyrkiet, Kina, Japan, Sydafrika og naturligvis Tyskland, og her har Volkswagen Motorsport i de senere år udviklet et Drivers Exchange-program, hvor en række udvalgte kørere fra de enkelte lande får mulighed for at komme til start i løb i de andre lande. I sommerferien var de to førende i den danske Volkswagen Polo Cup, Jacob Ludvigsen, Århus, og Jørn Vestergaard, Esbjerg, således til start i en afdeling af den tyske serie på Zandvoort.

Nu er det så Danmarks tur til at lægge asfalt til et par tyske gæstekørere. Den ene af disse er Stefan Kolb, der i den første halvdel af sæsonen havde kørt sig til en position som bedste debutant, og det kvitterede Volkswagen Motorsport for med en billet til FDM Jyllandsringen.

”Jeg er meget spændt på løbsweekenden i Danmark, og jeg glæder mig rigtigt meget,” siger Stefan Kolb, som aktuelt ligger på en femtendeplads i sit hjemlands Volkswagen Polo Cup.


En række kørere i Volkswagens mærkeklasser bliver sendt verden rundt for at køre race. Stefan Kolb (til venstre) deltager således i weekendens Grand Prix Danmark, mens Constantin Dresler tidligere på året var til start i Japan
(Foto: Volkswagen Motorsport)

Ved Grand Prix Danmark bliver Stefan Kolb i øvrigt ledsaget af sin læremester Benedikt groβe Darrelmann. Han fungerer til daglig som chefinstruktør i den tyske Volkswagen Polo Cup, men gør altså for en weekend comeback som racerkører.

Som tyske gæstekørere vil hverken Stefan Kolb eller Benedikt groβe Darrelmann kunne stjæle points fra de danske kørere i Volkswagen Polo Cup, hvor Jacob Ludvigsen har opbygget et solidt forspring på 19 points til sine nærmeste forfølgere.

”Det bliver spændende at se de to tyske kørere på dansk jord, for det kan nogle gange være svært at komme til Jyllandsringen og så gøre det godt,” siger den mesterskabsførende. ”Jeg tror, at de kommer til at ligge i toppen, og vi kan forvente hård konkurrence fra dem. Men jeg har nu tænkt mig at angribe weekenden på samme måde, som jeg plejer. Jeg går efter en sejr, så jeg kan komme til at stå endnu bedre i kampen om mesterskabet.”

Udover Jacob Ludvigsen og Jørn Vestergaard stiller alle de andre faste kørere i Volkswagen Polo Cup til start ved Grand Prix Danmark.

Korte fakta
- Deltagerne i Volkswagen Polo Cup afvikler dels en træning, dels en tidtagning lørdag på FDM Jyllandsringen.
- Tidtagningen bestemmer startopstillingen til klassens løb.
- Dette løb køres søndag lige inden DTC-klassens finale.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •