Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

Vibe Smed: "Jeg er bare en af drengene"

F1800 
06/09/07 

Racerpigen er på vej fremad i feltet i Formel Ford
Hvis man tror, at motorsporten kun tiltrækker mandlige deltagere, så kender man ikke Vibe Smed, Frederiksberg.
 

Gymnasiepigen har nemlig ikke bare valgt at kaste sig over den motoriserede sport. Hun har også valgt at gøre det i en af de hårdeste og mest maskuline klasser overhovedet, Formel Ford. Det er her, talenterne kæmper hjul mod hjul i de åbne racerbiler med fritliggende hjul i deres bestræbelser på at skabe sig en international karriere.

Vibe Smed er i gang med sin anden sæson i Formel Ford, og hun er også med i feltet ved Grand Prix Danmark, hvor hun atter skal i kamp mod 12 konkurrenter af det modsatte køn.

”Det er ikke noget, jeg lægger mærke til mere. Jeg er bare en af drengene. De kikker snarere på mig, hvis jeg en dag har neglelak eller en nederdel på, men jeg er ligeglad, for det er bare den verden, som motorsporten er,” siger Vibe Smed.


Efter en svær debut er Vibe Smed avanceret i rækkerne i Formel Ford. Her er det Mikkel C. Johansen og Mirza Lovic, hun har lagt bag sig
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Men konkurrenterne er begyndt at kikke mere og mere efter Vibe Smed. Efter en svær debutsæson er hun begyndte at rykke længere og længere frem i feltet, hvor hun så småt er ved at nærme sig teamkammeraten Christian Markussen, Ishøj, Johan Jokinen, Frederiksberg, Ronni Jensen, Næstved, og Marco L. Sørensen, Svenstrup – de fire kørere, som aktuelt ligger tættest i kampen om Danmarksmesterskabet.

”Nu er jeg blevet femmer de sidste tre gange, vi har kørt, så et resultat alt under det vil ikke være godt nok. Det hele kommer meget an på, om de andre har en god dag, men hvis jeg har en god dag, så tror jeg godt, at jeg kan snuse lidt til pokalerne,” vurderer Vibe Smed. Men hun indrømmer også, at det har været en svær overgang fra de små gokarts til de noget anderledes Formel Ford-racere.

”Det har krævet en helt anden kørestil,” siger hun. ”Jeg har altid haft en meget afslappet og tilbagelænet kørestil i gokart, og det gjorde, at jeg ikke sled meget på dækkene, men det kan man ikke i Formel Ford. Her skal man være meget mere aggressiv hele tiden, og det har overrasket mig. Det har også været en ny teknik at skulle lære at bremse ind i svingene. Det har været rigtigt svært, og det er også noget af det, jeg kæmper med.”

Weekendens Grand Prix foregår på FDM Jyllandsringen, og den bane har indtil videre ikke været Vibe Smeds livret.

”Jyllandsringen er stadig ikke den bane, jeg er mest skarp på, men vi har fået testet, og jeg føler mig klar. Det går i hvert fald fremad,” siger racerpigen.

”På Padborg Park føler jeg mig mere hjemme, og sidste gang vi kørte der, satte jeg hurtigste tid af alle i den tredje og sidste sektor, som bl.a. tæller langsiden. Sådan en langside er der ikke på Jyllandsringen. Der er flere krøllede sving, og der hvor jeg taber mest i forhold til min teamkammerat Christian er på vej ind på langsiden, men det er kun tre tiendedele. Det er ikke katastrofalt, men det er stadig tre tiendedele.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Vibe Smed
  • 09/09/07 - Jyllandsringen - F1800
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her