Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

René Hoff: ”Grand Prixet er noget specielt”

Advan Cup 
05/09/07 
Yokohama

Peugeot-køreren vil gerne vinde årets vigtigste Advan Cup-løb
Der indgår otte afdelinger i kampen om Danmarksmesterskabet for serienære toliters standardvogne, som alle udløser lige mange points til årets Advan Cup. Alligevel er den afdeling, der skal køres i weekenden på FDM Jyllandsringen, ganske særlig.
 

”Det er noget specielt med Grand Prixet, for man vil altid gerne prøve at vinde det, og det lægger jeg da heller ikke skjul på,” siger René Hoff, Vanløse. ”Der kommer altid mange mennesker på tilskuerpladserne, og så er der denne gang også en hel del arbejdskolleger og sponsorer, som kommer og kikker forbi, så det bliver meget sjovt.”

Peugeot-chaufføren er en af flere kørere, som er med i topopgøret i Advan Cuppen, hvor han aktuelt ligger på en fjerdeplads i den samlede stilling, men han mangler godt 50 points op til den mesterskabsførende Kim Lund, Silkeborg.


René Hoff er den kører, der har mest gang i pointscoringen for tiden i Advan Cuppen. Køreren i den gule Peugeot ligger aktuelt på en fjerdeplads og haler ind på den mesterskabsførende Kim Lund.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg har været lidt uheldig i de to første løb i år, og hvis jeg ikke havde haft en ledning, der var kortsluttet ved Åbningsløbet, så jeg udgik, så havde jeg været meget tættere på ham,” vurderer René Hoff. ”Jeg tror sagtens, at man kan slå ham. Det har jeg gjort før, og jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan slå Kim igen. Det er i hvert fald noget, man prøver hver gang.”

Selv om René Hoff ærligt indrømmer, at han deltager på et noget begrænset budget i forhold til mange af konkurrenterne i Advan Cuppen, så er han faktisk den kører, som har mest fart i bilen for tiden. I de tre seneste afdelinger af serien har han scoret intet mindre end 86 points, og han har dermed ikke bare været den mest scorende kører hen over sommeren. Hans samlede pointscore for disse tre afdelinger har også været næsten 20 points større end Kim Lunds, hvilket viser noget om René Hoffs aktuelle form.

”Jeg er ligeglad med pokalerne. Det er bare et spørgsmål om at få en masse points i weekenden, så jeg kan komme videre opad i tabellen,” siger køreren, som i øvrigt blev noteret for en sejr, da Advan Cuppen sidste gang kørte på FDM Jyllandsringen.

Men der er også mange andre kørere end Kim Lund, som vil forhindre René Hoff i at få en stor pointscore ved Grand Prix Danmark. Advan Cuppen har vist sig som en meget jævnbyrdig klasse, for også kørere som Nick Reimersø, Tåstrup, Michael Skipper, Vordingborg, og Kent Iversen, Lysabild, har vundet løb.

Ingen af disse er dog med helt fremme i topopgøret, for det kræver i høj grad også en stabil indsats at gøre sig gældende i Advan Cuppen. Det er Bruno Rasmussen, Tyskland, og Kim Holmgaard, Aalborg, gode beviser på. De har stort set gennemført samtlige årets løb, og det er derfor dem, som besætter anden- og tredjepladserne midt mellem Kim Lund og René Hoff.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • René Hoff
 • Sally Racing
 • Jyllandsringen
 • 09/09/07 - Jyllandsringen - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her