Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Italiens GP - BMW Sauber preview

Formel 1 
04/09/07 

Banen i den kongelige park i Monza, lægger i weekenden asfalt til årets næstsidste Grand Prix i Europa. BMW Sauber kommer med blandt andet en ny og speciel aerodynamisk pakke.
 

Nøgleordene for BMW Sauber teamet forud for det italienske GP på Monza banen, er lav downforce og motorkraft. Med disse ting håber teamet at gøre en god figur også denne gang.

Til netop dette GP har BMW Sauber udviklet en speciel "Monza pakke". Pakken er selvfølgelig den aerodynamiske pakke. Med en topfart omkring de 350 km/t, stilles der store krav til aerodynamikken. Dette sammen med at der køres med fuld gas i op mod 76 % af en omgang, så stilles der krav. Hurtigt ud over stepperne på bekostning af en lavere svinghastighed. Det erkender man fuldt ud i teamet. Og måske er det rigtigt at vælge den løsning. Med de langsider som Monza indeholder, så gør det knapt så meget at man måske taber lidt tid i svingene.


Nick Heidfeld
(Foto: BMW Sauber)

Nick Heidfeld har lidt blandede følelser for banen. Det er en herlig bane at køre på, men der er visse mangler omkring sikkerheden. Blandt andet mener Nick Heidfeld at afkørselsområderne ikke er store nok og dermed ikke tidsvarende. Han plejer dog ikke at have noget mod de points han har hentet her.


Robert Kubica
(Foto: BMW Sauber)

Robert Kubica har også lidt blandede følelser mht. banen. Han har levet og kørt race i Italien i adskillige år, men har aldrig haft de store resultater på banen - før sidste år - hvor han endte på podiet. Det håber han på vil gentage sig i år. Han ser banen som udfordrende i forhold til setup. Især kan kerbs være temmelig udfordrende idet de ikke har samme højde. Det kan give nogle alvorlige stød og bilen kan hoppe ved nogle af kerberne. Det mekaniske setup bliver et kompromis.

Generelt er stemning optimistisk i teamet forud for Italiens GP. Forberedelserne er gået som planlagt, og man har alting på plads. Den tyske grundighed vil sandsynligvis igen sikre BMW Sauber gode points denne gang.

Dons

Læs mere om:
  • Nick Heidfeld
  • Robert Kubica
  • BMW Sauber F1 Team
  • Monza
  • 09/09/07 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •