Dumas og Bernhard vandt igen

ALMS
03/09/07

American Le Mans SeriesJan Magnussen vandt GT1 klassen
Penske Porsche med Romain Dumas og Timo Bernhard vandt endnu engang en afdeling af American Le Mans Series. Det er deres 4. sejr i år, og igen i dette løb overtog de førringen meget kort før løbet sluttede, det må snart gøre Audi meget betænkelige omkring 2008 sæsonen, og hvad de skal der!

Audi var eller meget godt med i løbet, og de var tæt på at bryde den snart enedeløse række af nederlag til Porsche i ALMS serien.
Emanuele Pirro kørte fra 4. til 1. pladsen efter en restart af løbet, med kun 50 minutter tilbage af løbet, men med kun 3 minutter tilbage af løbet kørte Dumas forbi Audi R10 TDI'eren, og endnu engang måtte Audi ned på anden pladsen.

Den anden Audi med blandt andet Rinaldo Capello kom i mål på 3. pladsen efter at Dyson's Porsche tabte meget tid på gearkasse problemer.

LMP2 klassen blev jeg igen vundet af af Penske Porsche, som også vandt generelt. Den anden Penske Porsche måtte forlade løbet efter den havde været i klinch med Highcroft Acura'en.

Det var heller ikke noget godt løb for Andretti-Green Acura. De var med helt fremme i starten af løbet, men måtte kæmpe længe med elektriske problemer, hvilket satte dem 14 omgange tilbage, og så var det løb jo ligesom kørt.

I GT1 klassen ser det ud til at Johnny O'Connell og Jan Magnussen har fået smag for sejrens sødme. De vandt ihvertfald med en omgangs forspring til søster bilen, der køres af Oliver Gavin og Olivier Beretta.

GT2 klassen blev vundet af Mika Salo og Jaime Melo der køre for Risi, selvom der næsten var kamp til stregen med Flying Lizard Porsche. Det endte dog med at Risi Ferrarien vandt med en margen på 20 sekunder.

Efter løbet sagde Audi's Dr Wolfgang Ullrich:
"Endnu engang var Audi med til at præge et dramatisk ALMS løb. Efter løbet på Mosport var vi sikre på at vi var tæt på Porscherne, og på den baggrund er det selvfølgeligt skuffende at vi tabte sejren med kun 3 minutter tilbage af løbet."

Næste løb i serien er Petit Le Mans der køres på den 2,54 miles lange Road Atlanta.
Raceugen er fra 2. til 6. oktober. Dette løb er specielt i American le Mans serien, da løbet er et 1000 miles/10 timers løb.

Denne banen burde umiddelbart passe godt til Audi, og det er helt sikkert at de kun sigter efter en sejr her.