Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Sejr til Stoner

Moto GP 
03/09/07 

- Rossi uheldig
Duellen mellem den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi på Fiat Yamaha, og rivalen Casey Stoner, der fører dette års MotoGP Verdensmesterskab på sin Ducati, så ud til at fortsætte i søndagens 13. VM-afdeling, der fandt sted på Misano racerbanen nær Rimini i Italien.
 

Under kvalifikationskørslerne havde Stoner og Rossi kvalificeret sig til start i bedste og næstbedste startposition med under 2/10 sekund imellem sig. I erkendelse af, at med blot seks løb tilbage i dette års VM skulle der noget særligt til, hvis VM-dysten fortsat skulle være åben, havde Rossi satset på en helt nyudviklet Yamaha motor med pneumatiske ventiler. En motor, som viste sig konkurrencedygtig – men som endnu ikke havde været prøvet i konkurrence.


Australieren Casey Stoner vandt søndag eftermiddag sin ottende sejr i MotoGP VM.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Satsningen var muligvis rigtig – for Stones føring i VM er så stor, at der skal et mindre mirakel til, hvis den italienske megastjerne skal vinde VM og Rossi må groft set ikke være placeret efter Stoner i resten af sæson’ens løb. Men efter få omgange på Misano skal der nu et større mirakel til. For Yamaha motoren gav op, Rossi var ude af racet og Stoner kunne mere eller mindre cruise frem til målstregen som vinder af sin ottende Grand Prix sejr i år.

Cruise og cruise er nu så meget sagt, for i perioder blev han holdt til ilden af de to Suzuki kørere, Chris Vermeulen og John Hopkins. De sluttede da også på de efterfølgende placeringer, omend de tre da var adskilt af ialt 16 sekunder, da løbet var forbi – hvilket er lysår i MotoGP.


Valentino Rossi (Fiat Yamaha) satsede på en ny motor til sit hjemlands Grand Prix – og tabte. Der skal nu et mirakel til, hvis den italienske mega-stjerne skal vinde VM.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Med sejren på Misano-banen har Stoner et forspring på ikke mindre end 85 points. Man får 25 for en sejr og med fem løb tilbage skal der sort uheld til for den unge australier, hvis han skal miste VM-titlen. Rossi ligger dog fortsat 2’er i VM og selvom en ottende VM-titel ikke ser ud til at blive ham forundt i 2007, er en 2.plads ikke at foragte. Den er ikke sikker endnu, men en mulig opgave, fordi Daniel Pedrosa, der ligger på 3.pladsen i VM, også kom fra Italien uden VM-points, efter at han var blevet kørt af banen på løbets første omgang.

Resultat, MotoGP VM, 13. afd., Misano, Italien.

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 43m45,810s
2. Chris Vermeulen (AUS), Suzuki, +4,851s
3. John Hopkins (USA), Suzuki, +16,002s

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), Aprilia, 42m54,427s
2. Hiroshi Aoyama (JPN), KTM, +3,578s
3. Hector Barbera (SPA), Aprilia, +7,041s

125 cc.:
1. Mattia Pasini (ITA), Aprilia, 39m47,944s
2. Gabor Talmacsi (HUN), Aprilia, +4,774s
3. Tomoyoshi Koyama (JPN), KTM, +8,576s

VM-stillingen efter Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 271 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 186 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 168 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 241 pts.
2. Alex de Angelis (RSM), 187 pts.
3. Andrea Dovizioso (ITA), 186 pts.

125 cc.:
1. Gabor Talmacsi (HUN), 189 pts.
2. Hector Faubel (SPA), 179 pts.
3. Tomoyoshi Koyama (JPN), 145 pts.

Næste Grand Prix finder sted om to uger på den kendte Estoril Grand Prix bane i Portugal. Det kan som altid følges ”live” på Eurosport, som sender dele af træningen samt løbene i alle tre klasser lørdag d. 15. og søndag d. 16. september.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Misano
  •