Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

MotoGP går nye veje

Moto GP 
01/09/07 

MotoGP Verdensmesterskabet går nye veje i den kommende weekend, hvor San Marino Grand Prix – 13. afdeling af VM - bliver afviklet på Misano banen tæt ved det lille fyrstendømme i Toscana.
 

Det er premiere for MotoGP på den italienske bane – i nyere tid i hvert fald, for man har kørt på banen frem til 1993. Derefter fulgte en epoke, hvor Imola racerbanen blev benyttet (den ligger iøvrigt ikke langt fra Misano) og i mange år – også tidligere i år – har der været kørt Grand Prix på Mugello banen nordøst for Firenze.

Området er lidt af et motorsports-mekka. Derfor har arrangørerne af MotoGP verdensmesterskabet også valgt at inkludere Misano i Grand Prix kalenderen.

Men da tingene engang imellem skal gøres anderledes, har man valgt at køre Misano banen i modsat retning. Det betyder i praksis, at det er en helt ny racerbane, der skal køres på – selvom mange af deltagerne måske på forskellig tidspunkt i deres karriere har taget turen rundt på den spændende bane.

Når man kører i modsat retning er udfordringerne anderledes. Det har betydning for eksempelvis opsætningen af motorcyklerne og hér har måske især den 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi en mulighed. Rossi kører Fiat Yamaha og selvom teamet har haft visse vanskeligheder hen over sæson’en i år – vanskeligheder, som har medført, at Rossi meget mod sædvane ikke fører VM-kampen inden sit hjemlands Grand Prix, men må lade sig ”nøje” med 2.pladsen – er teamet rigtig god til at adoptere nye forhold.


Valentino Rossi (Fiat Yamaha) er på hjemmebane i den kommende weekend, hvor 13. afdeling af MotoGP verdensmesterskabet bliver afviklet på Misano banen i Italien.
(Foto: Vivi Siiger)

Det spændende bliver, om Ducati teamet og den blot 21-årige Casey Stoner er ligeså god som Fiat Yamaha. Stoner har taget MotoGP med storm i år og han har et solidt forspring i VM-kampen. Men der er stadig en tredjedel af sæson’en tilbage så intet er afgjort endnu.

Hvem der vinder i Misano kan få vished om ved at følge Grand Prix’et ”live” på Eurosport, der transmitterer løbene i MotoGP såvel som 250 ccm og 125 ccm på søndag d. 2. september fra klokken 09:45 til 15:00.

VM-stillingen forud for Grand Prix’et:

MotoGP:
1. Casey Stoner (AUS), Ducati, 246 pts.
2. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 186 pts.
3. Dani Pedrosa (SPA), Honda, 168 pts.

250 cc.:
1. Jorge Lorenzo (SPA), 216 pts.
2. Andrea Dovizioso (ITA), 186 pts.
3. Alex de Angelis (RSM), 176 pts.

125 cc.:
1. Hector Faubel (SPA), 179 pts.
2. Gabor Talmacsi (HUN), 169 pts.
3. Lukas Pesek (CZE), 129 pts.

Eurosport transmitterer fra MotoGP VM: Søndag d. 2. september: 09:45-15:00: Løb MotoGP

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Valentino Rossi
  • Misano
  •