Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Advan Cup

Først skidt, så rigtig skidt...

Advan Cup 
28/08/07 
Yokohama

Alt så lyst ud... Og så slukkede lyset!
Lars Højris Nielsen debuterer i år i Advan Cup med en Peugeot 206. Og i team med den regerende mester, Kim Lund Johansen, er der ingen tvivl om, at tingene er i orden. Men den første halvdel af sæsonen har ikke levet op til debutantens forventninger:
 

"Det er klart at der er en indlæringsproces, men jeg havde forventet bedre resultater" indrømmer Lars. Det har dog ikke kun været "fejl-40", der har været skyld i de manglende resultater. Hele foråret har Team Womans World Lund Racing kæmpet med bremsesystemet på den lyserøde og hvide 206'er. "Jeg har flere gange oplevet, at bremserne svigtede" fortæller den 32-årige "mesterlærling".


Under tidtagningen var der god fart i Lars og bilen.
(Foto: Spider-Web.dk)

Men uden talent er Lars ikke. Det beviste han under Augustløbet på Padborg Park, hvor han allerede i tidtagningen var markant hurtigere end sidst, han kørte på banen. 1.11,345 svarede til en 17. plads ud af 33 biler - en fin placering midt i feltet. Allerede der lå det i luften, at Lars skulle få en fantastisk weekend.

Sådan endte det bare ikke. I 1. heat fik han ellers en fantastisk start, og i løbet af de første 6 omgange, havde Lars kørt sig op til en 11. plads. "Men så var det, at en konkurrent forsøgte at køre igennem min bil..." sukker Lars, og fortsætter: "I Depotsvinget, hvor jeg ellers allerede har drejet ind i svinget, kommer han bagfra og hamrer ind i siden på mig." Det kostede placeringer og en masse arbejde til mekanikerne.

En klog mand har engang sagt: "Hvad kan gå galt, vil gå galt", og i dette tilfælde var Lars' uheldskvote også langt fra opbrugt. "Ja, for jeg var jo lige en tand for vild efter at komme afsted!", indrømmer den uheldige racerkører. Og hvad gør man, når man vil hurtigt afsted? Jo, man tramper da hårdt på speederen! Desværre var det for Lars med det resultat, at en split bag speederen knækkede. Så var det slut med det løb.


Desværre var der flere faktorer, der kostede Lars de gode resultater søndag.
(Foto: Spider-Web.dk)

Tirsdag testede Team Womans World Lund Racing så på FDM Jyllands-Ringen. Mens Kim Lund trænede linier med Louise Bjert Laursen, fik Lars kørt en masse omgange. Desværre fik denne test også en brat slutning.

"Jeg havde kørt en del omgange, men da jeg kommer ned ad publikumslangsiden og skal til at bremse, går pedalen bare i bund. Uheldig som jeg er, ryger jeg sidelæns ud i gruset, og så får jeg mig ellers en rulletur!" smiler uheldsfuglen optimistisk. "Den første times tid efter, tænkte jeg at det også kunne være ligemeget så, og nu gad jeg ikke køre race mere... Men så blev vi alligevel enige om at få sendt bilen til pladesmeden - og nu bliver den jo bare bedre end den var før!"

De eneste pladedele på bilen, der kan bruges igen, er motorhjelm og bagklap. Resten bliver rettet ud, så det er næsten en ny bil, der kommer til start til Grand Prix Danmark den 9. september. For den kommer vel til start?

"Ja, selvfølgelig gør den da det! Vi skal ud og gi' gas!" lyder det med et stort grin fra Lars.

LN-Motorsport.dk

Spider-Web.dk


07/08/19 - Padborg Park - Advan Cup
Læs mere om:
 • Team Lund
 • 19/08/07 - Padborg Park - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS