Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Racing Cup (ERCup)

ERCup varmer Sturup op til STCC

ER Cup 
25/08/07 

I dag er det slut med ERCup's sommerpause, nu går anden halvdel af sæsonen for langdistanceløb igang med årets 4. løb, denne gang på Sturup Raceway i Skåne.
 

Selvom STCC først køres på Sturup om 2 uger kan man godt sige at ERCup varmer banen og Svedala Motorklub's officials op, idet mere end 30 biler i 6 timer, for fuld skrue, i løbet af lørdagen formår at få lagt en hel del varme og gummi i asfalten.

Selvom bilerne i ERCup ikke spritnye som i STCC, og de har et setup til langdistance og ikke til sprint, er det på trods af disse forskelle ikke de helt store forskelle der kan spores i omgangstiderne. Derudover er pitstop naturligvis et fast indslag, med både kørerskifte og optanknig.

ERCup køres altid med fuldt startfelt i alle løb, på Sturup Raceway vil der i dag slippes over 30 biler løs på samme tid. Vel er der ingen som ønsker at opleve sidste års sammenstød igen, men da det er et stort felt, hvor alt kan ske, bliver det en presset opstart af løbet vi får at se.

Konkurrencen er benhård hvilket gør at der næsten altid kan opleves en eller anden gæstekører fra en anden og mere prestigefyldt serie f.eks. STCC, som deltager i ERCup. I sidste års ERCup-løb på Sturup var det ingen mindre end Peggen Andersson der var gæstekører i Ullared Motorsport's gule BMW (naturligvis). De gamle kundskaber var ikke glemt og Peggen gav den gas og kørte ganske frisk til.

Her i begyndelsen af anden haldel af ERCup serien er det TLC Racing från Kinna der fører mesterskabet i deres BMW M3 med 201 point, efterfulgt af Värmländerne Red Arrow Racing i deres Volvo 142 med 186 point og Falkenbergsteamet Citius Motorsport i deres Toyota MR2 med 185 point.

Disse tre topteams har snuppet hver deres sejr i år. På Sturup har vi tidligere kunne se Pentascrew og Flying Fellows stå øverst på podiet, vi kan med andre ord meget vel få en overraskelse at se når sejrsteamet bestiger den øverste podieplads i eftermiddag.

BREAKING NEWS - SIDSTE NYT

En frisk pressemeddelse fra Kinnateamet TLC Racing's teamchef Johan Sjöstedt forkynder at de kaster håndklædet i ringen og trækker sig ud af kampen om mesterskabet inden Sturup løbet - Det har ikke været muligt for de to tilbageværende kørere at skaffe sponsorer til at kunne lade den gule BMW fortsætte deltagelsen i ERCup mesterskabet.

Det bliver således både et farvel til den nuværende førerplads samt chancen for at gentage mesterskabssejren fra sidste år.

Henrik Bess

Læs mere om:
  • Sturup Raceway
  •