Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

En hård og udmarvende lørdag

Danish Endurance
Championship 

24/08/07 

DEC - Danish Endurance Championship- venter Kennie Frydkjær Jensen
Den kuperede og udfordrende Ring Djursland lægger lørdag den 25. august asfalt til Kennie Frydkjær Jensen debut i Danish Endurance Championship.
 

DEC er en forholdsvis ny, men yderst populær løbsserie i Danmark, hvor der køres fire langdistanceløb á fire timer i tre forskellige klasser - < 1600 ccm, 1600 – 2000 ccm og > 2000 ccm.

Kennie skal dele Drive4Fun’s Honda Civic CRX sammen med ex-DTC-køreren, Michael Schröter i den lille klasse – en bil han kender fra hans pre-season tests på Sturup Raceway, Padborg Park og Jyllands Ringen. Selvom Honda’en efterhånden har nogle sæsoner bag sig, er den stadig fuldt konkurrencedygtig – blandt andet vandt den klasen sidste år, med blandt andre Michael’s bror, Tommy bag rattet.

Da DEC-løbet på lørdag er tredje afdeling i år, har Kennie og Michael naturligvis ingen mesterskabs-chancer, men for Kennie’s vedkommende er målet da også alene at bruge det som træning for at få nogle flere race-kilometer ind i kroppen – men når han nu sidder i en konkurrencedygtig bil og skal dele den med en af Danmarks mest erfarne og hurtige kørere, er målet naturligvis en klassesejr…!

Ud over, at Kennie ved dette ene løb sammenlagt for kørt, hvad er godt og vel svarer til en hel sæson i VW Polo Cup (!!), får han med sikkerhed lært noget, han faktisk endnu ikke har prøvet i Polo Cup’en: Han vil blive overhalet – masser af gange…!!!
Med samlet 30 – 35 biler til start, hvoraf ca. 25 dem er notorisk hurtigere, da de kører i større klasser, kræver det 100% fokus fra kørerens side – både at skulle holde fuld koncentration om ’sit eget’ racerløb og samtidig være opmærksom på, at der konstant vil være betydeligt hurtigere biler bag ham…!!!

I den direkte kamp om en klasse-sejr, skal Michael og Kennie køre mod VW Lupo GTI, Citroen AX, Saxo og C2, Toyota Corolla GTI m. fl.
Klasse 2 er domineret af Renault Clio II og III mens der i den store klasse køres i Porsche 996 GT3, BMW M3, Volvo S40 og S60 m.fl. – samlet set et broget felt, med garanti for spændende race i samtlige fire timer – i alle tre klasser…

Der er træning og tidtagning lørdag formiddag mens selve løbet starter klokken 12.00 og altså varer i fire timer…

Hvis teknikken, taktikken og ikke mindst fysikken holder, er det planen at Kennie skal bruge en stor del af den 1½ time lange træning / tidtagning til at lære den teknisk og 'hår-på-brystet' krævende bane at kende og at Michael efterfølgende skal sætte tiden.
Under selve løbet er det planen, at Kennie tager det første lange stint (ca. 1½ time..!), at Michael tager det midterste stint hvorefter Kennie igen kommer i bilen og kører den frem til det ternede flag... Men, det er jo race og alt kan ske, så taktikken vil blive justeret, hvis der bliver behov for det...!

Til Kennie’s deltagelse i DEC, har Vitesse Racing i øvrigt netop indgået aftale om et hovedsponsorat med firmaet Farm Mek fra Fredensborg.
Farm Mek er importør af Bad Boy Mowers der er verdens kraftigste plæneklippere.
I hjemlandet, USA, er Bad Boy i øvrigt sponsor for den kendte Nascar-kører Mark Martin – så det er ikke uvant for firmaet at benytte motorsports-sponsorering i deres markedsføring.


(Foto: Vitesse Racing)

På billedet ses Kennie på Bad Boy’s topmodel - en 36 HK’s CAT Diesel plæneklipper (!!), flankeret af direktør Klaus Magtengaard (th) og salgschef Claus Petersen. I baggrunden en monster-stor, oppustelig Bad Boy-bulldog på 10 meter i højden (- det er jo amerikansk…!).

Vitesse Racing
Kurt Rene Jensen


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Michael Schröter
  • Ring Djursland
  • 25/08/07 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •