Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tyrkiets GP - Ferrari preview

Formel 1 
24/08/07 

Ferrari er ved at være i den situation hvor det er ved at være temmelig svært at vinde et mesterskab. Men man håber ...
 

Ferrari har ikke haft det specielt let i år. Satsningen på en "lang" bil har efter alt at dømme ikke givet det forventede udbytte. Det har heller ikke gjort det nemmere at Kimi Räikkönen havde svært ved at finde sig til rette i bilen. Det, og så Felipe Massas ustabile præstationer, har kostet mange points. Fejl internt i teamet har ikke gjort situationen lettere for Ferrari. Og så er der lige den alvorligste konkurrent. De har gjort væsentligt bedre trods diverse problemer. Problemer der ikke direkte har noget med bilerne at gøre.


Kimi Raikkonen virker mere optimistisk end længe
(Foto: Bridgestone)

Trods de svære odds, så er der dog visse forhåbninger frem mod det tyrkiske Grand Prix - og også de efterfølgende. Her er det baner der meget bedre passer til Ferrarierne man kommer til. Men er det nok? Resten af mekanikken skal også fungere. Meget interessant er det i hvert fald at man har tildelt Felipe Massa et nyt chassis til tyrkiske Grand Prix. Er det gamle for brugt, eller har man simpelthen begået en evolution, som nu skal tages i brug? Selv nedtoner Felipe Massa oplysningen, og siger at man altid skifter chassis efter et antal Grand Prixer. I hvert fald er der kørt en funktionstest med chassiset og det er godkendt. Spændende bliver det at se hvad Felipe Massa kan med det nye chassis.


Felipe Massa har noget at indhente
(Foto: Bridgestone)

Der er lidt følelse med i spillet for kørerne når de stiller op på Istanbul Park. Kimi Raikkonen var den første til at vinde på banen, mens Felipe Massa kørte sig til sin første sejr i Formel 1 netop på denne bane. Derudover betragter kørerne banen som værende næsten på niveau med Spa-Francorchamps, som mange af kørerne anses for at være den bedste på næsten alle områder. Også Silverstone kommer med i denne sammenligning. Det er dog mest Kimi Raikkonen der hæfter sig ved Silverstone. Dog på et vist grundlag. Aerodynamikken skal fungere optimalt på alle tre baner for at man kan få et godt resultat med hjem. Det er ikke med fuld downforce man kører disse baner, og derfor er der et bredt spektrum af muligheder på begge sider af ideal opsætningen. Hos Ferrari håber man på at stimen af uheldige hændelser er vendt, og man forventer vel mindst en podieplacering i Tyrkiet.

Dons

Læs mere om:
  • Felipe Massa
  • Kimi Räikkönen
  • Scuderia Ferrari
  • Istanbul Park
  • 26/08/07 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •