Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Ungt motorsportstalent: ”Jeg kører efter en sejr”

Rallycross 
23/08/07 

Morten Jespersen vil vinde repremieren i rallycross på Ring Djursland
Han er lige fyldt tyve år, men derfor regnes han alligevel som et af dansk bilsports største talenter. Navnet er Morten Jespersen, Aalborg, og han er en af deltagerne, når Ring Djursland på søndag holder repremiere på rallycross efter 26 års pause på racerbanen.
 

Det siger sig selv, at den unge nordjyde ikke var med, da der i 1980 og 1981 blev kørt afdelinger af Europamesterskabet på banen, men derfor har han allerede på rekordtid skabt sig en position som en af Danmarks bedste rallycrosskørere gennem tiderne.

I 2005 sikrede han sig bronzemedaljen i Europamesterskabet for biler op til 1600 cm3. Sidste år gik det en tand bedre med en sølvmedalje til følge, og i år er Morten Jespersen så rykket op i den helt store klasse. Her kører han i en Peugeot 206 T16 4x4, der med firhjulstræk og en turboladet motor med godt 500 hestekræfter hører til i den internationale eliteklasse.


Morten Jespersen stiller til start med en Peugeot 206 T16 4x4 med 500 hestekræfter under motorhjelmen, når der på søndag atter køres rallycross på Ring Djursland.
(Foto: erc24)

Tre gange har han været til start med bilen i løb i kampen om Europamesterskabet, og to gange er det blevet til EM-points. Men på søndag gælder det Sparekassen Kronjyllands Sommerløb, sjette afdeling af de danske mesterskaber og Ring Djurslands nye rallycrossbane, som han endnu ikke har oplevet ved selvsyn.

”At dømme ud fra de tegninger og billeder, jeg har set, så tegner det til at blive en spændende bane, som jeg glæder mig meget til at prøve,” siger Morten Jespersen. Heller ikke nogen af hans modstandere i søndagens repremiere har haft lejlighed til at prøve banen, men mødet med det ubekendte føler nordjyden sig ikke handicappet af.

”Jeg har efterhånden vænnet mig til nye baner med alle mine EM-løb. I 2005 var alt nyt, hver gang jeg kom til en bane. Men det var bare nødvendigt at køre to gange træning, så plejede jeg at være nede på de rigtige tider. Det går forholdsvis hurtigt,” siger Morten Jespersen. ”Når jeg kikker tilbage på mine tider fra de mange løb, jeg har kørt, så var jeg typisk to, måske tre sekunder fra de hurtigste efter første træning, men når vi så skulle køre løbene, så var jeg klar.”

På søndag er det ikke Europaeliten, som Morten Jespersen møder, men derimod den danske elite. Og nordjydens målsætning er klar.

”Når jeg vi kører herhjemme, har jeg kun en målsætning, og det er en sejr. Det er det, jeg kører efter. Og så en banerekord på den nye bane,” slår han fast.

Hele søndagen ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb er helliget rallycrosskørernes indtog på den nye bane, der er et miks af den normale asfaltbane og et ekstra baneforløb med løst underlag. Formiddagen starter med tidtagningen og den indledende heatrunde, mens anden og tredje heatrunde afvikles i løbet af eftermiddagen inden finalerunden, som skydes i gang klokken 15.15.

Læs alt om Danish Endurance Championship og Rallycross weekenden på Ring Djursland her.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Morten Jespersen
  • Ring Djursland
  • 25/08/07 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •