Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Dyr week end for Kennie Frydkjær Jensen

Polo Cup - DK 
20/08/07 

Det blev en såvel sportslig som økonomisk kostbar week end for VW Polo Cup-køreren Kennie Frydkjær Jensen (Fredensborg) og hans team, Vitesse Racing.
 

Week end’en startede ellers perfekt, da Kennie Frydkjær under lørdagens frie træning var anden-hurtigste mand på banen – blot 0,06 sekunder fra Jørgen Vestergaard (Esbjerg) og med ’hele’ 0,3 sekunder ned til Jacob Ludvigsen (Århus).

Der var derfor lagt op til, at Kennie Frydkjær skule forsøge at hente det sidste ’fingerknips’ under tidtagningen og dermed opnå karrierens første pole-position (- starte som et’er).
Desværre gik det langt fra som ønsket: Under første omgangs dæk-opvarmning, ’tabte’ Kennie Frydkjær bilen på første omgang i svinget lige efter mål-linien og ramte en dæk-vold, med det resultat at bilen blev slynget rundt i luften og tog en tur på siden inden den igen landede på hjulene – nærmest total-skadet…!!!


(Foto: Spider-Web.dk)

Heldigvis kører Kennie Frydkjær, som den eneste i feltet med en såkaldt HANS (Head And Neck Support) der fastholder hovedet i tilfælde af kollision. Han slap derfor for ulykken uden skader eller mén - ud over at flyveturen naturligvis gjorde ham noget fortumlet…
Bilen, der i mod, kræver et mellemstort VW-reservedelslager og en tur i rette-bænk, før den igen kommer på asfalt..! Fra venstre baglygte til højre forlygte skal alle pladedele og ruder skiftes, ligesom fælge, bremser, køler og intercooler, trækaksler, bærearme, bremseskive m.v. enten er flået fra hinanden eller blot bukket…!!!
Bilen er dog lovet klar, når det om tre uger igen går løs til Danmarks Grand Prix på Jyllands Ringen…

Heldigvis fik Kennie Frydkjær mulighed for at stille op til søndagens løb i en anden VW Polo - men skulle, i lighed med sidste løb, hvor han blev diskvalificeret fra tidtagningen på grund af en overhaling under gul flag-zone, starte bagest i feltet - som nummer 16.

Sidste gang, fik Kennie Frydkjær kørt sig flot op gennem feltet til en fjerdeplads, men denne gang udviklede løbet sig ikke helt så positivt. Men efter en hård fight med blandt andre Jørgen Breinholt, sluttede han på en hæderlig ottendeplads.
Undervejs satte han hurtigste tid, hvilket både viser, at Kennie Frydkjær har et super potentiale og at han hurtigt kom sig oven på ulykken.

Kennie Frydkjær er nu indehaver af VW Polo Cup-banerekorden på både Jyllands Ringen og Padborg Park – hvilket i mesterskabs-sammenhæng naturligvis ikke kan bruges til noget som helst… I det samlede mesterskab er Kennie nu nr. 4 – meget langt fra Jacob Ludvigsen på førstepladsen men kun et godt resultat eller to fra andenpladsen.

Og, efter en sejr ved åbningsløbet og efterfølgende tre løb med fejl og problemer, er et godt resultat netop hvad Kennie Frydkjær nu er ekstra opsat på at få…
Og allerede på lørdag, den 25. august får han muligheden, når han debuterer i langdistanceløbet Danish Endurance Championship på Ring Djursland. Her skal han over løbets fire timer, dele en Honda Civic CRX sammen med en af Danmarks mest erfarne racerkørere, Michael Schröter, der er mest kendt for sine mange år som DTC-kører i en VW Golf GTI.

Vitesse Racing


Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Padborg Park
  • 19/08/07 - Padborg Park - Polo Cup - DK
  •