Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Mesterskabspositionerne blev forsvaret

DTC Cup 
20/08/07 

- trods uheld
Et nøgternt kik på tabellerne i de forskellige mesterskaber i Danish Touringcar Championship viser, at JM Racing formåede at forsvare sine topplaceringer i såvel team- og kørermesterskabet som i privatcuppen efter weekendens løb på Padborg Park.
 

Men derfor var Augustløbet på den sønderjyske racerbane alligevel sæsonens hidtil dårligste for teamet, hvor intet mindre end tre af de i alt fem biler fik større skader.

Her var det specielt René Rasmussen (Frederikssund), Michael Outzen (Ringe) og Peter Ager (Esbjerg), det gik ud over. De to sidstnævnte kørere blev endda elimineret i samme uheld, som blev udløst, da Carsten Leveau (København) i andet heat røg på tværs af banen i sin bil.

”Det var en dyr weekend, som var skidt for os,” siger Michael Outzen, som blev ramt midtskibs af Carsten Leveau. ”Jeg fik godt nok en på skallen, og i dag døjer jeg lidt med en nerve op igennem nakken, for det strammer meget, når jeg drejer hovedet til den ene side. Bilen så heller ikke for køn ud. Der er en dør, der var død og nogle styrestænger, som er ude af vinkel og nogle kulfiber dele.”

Mens Michael Outzen var prisgivet i uheldet, så kunne Peter Ager redde sig uden om en decideret kollision, men det kostede ham alligevel den fortsatte deltagelse i løbet.

”Jeg bremser voldsomt op, da jeg ser, at Carsten Leveau taber sin bil og prøver at redde den. Jeg rykker bare bilen venstre om for at undgå ham, og så skøjter jeg ud af banen og kan ikke fortsætte,” siger Peter Ager. Begge kørere var dog med igen i finalen, hvor de dog måtte starte langt nede i rækkerne på grund af uheldet.

”Jeg havde forventet lidt mere, men eftersom jeg ikke fuldførte andet heat, så kunne jeg nok ikke få mere ud af det. En femtendeplads i finalen var vist godt nok, da jeg startede som nummer 24,” siger Peter Ager om det afsluttende løb, hvor Michael Outzen også fik buler. ”Jeg blev ramt på baghjulet af Carsten Leveau, så jeg har vist fået en bule i hvert hjørne af bilen,” siger Michael Outzen, som dog også selv måtte indkassere en strafbane for en påkørsel. Og det var for at ramme et andet medlem af JM Racing, René Rasmussen.

”Det var jo uheldigt, for jeg havde lavet plads til ham. Det er spillets regler, og han fik også en strafbane for det,” siger René Rasmussen, som også i det første heat havde fået kærligheden at føle.

”Jason Watt kørte mig så brutalt af, at fælgen knækkede og dækket røg af. Det var ærgerligt, for for en gangs skyld havde jeg fart i bilen. Alt i alt havde det været en positiv weekend fartmæssigt, men der manglede lidt held. Jeg lå faktisk som nier, da Jason kørte mig af, og det var mit bedste resultat endnu i år. I finalen havde jeg femtebedste tid, så vi kommer da tættere og tættere på.”

Kollisioner var JM Racings to sidste repræsentanter i Danish Touringcar Championship derimod stort set forskånet for. Tom Pedersen (Christiansfeld) blev teamets bedste mand, da han gennemførte samtlige tre heats og fik en sjetteplads i finalen. Men denne placering kunne godt have været blevet bedre.

”Det begyndte på et tidspunkt at regne, så jeg var nervøs for, om jeg kunne få varme i dækkene,” forklarer sønderjyden. ”Jeg troede på mere regn, så vi hævede trykket, men vi valgte så at tage noget ud af dem igen, men det var ikke nok. Det var min fejl, for min mekaniker ville noget andet, og da vi så også havde brugt meget dæk, kunne vi ikke følge med. Alt i alt gik det meget godt, for jeg havde en dårlig tidtagning om lørdagen, for vi har problemer med at køre en god tid på en enkelt omgang, men vores race speed er rigtig god.”

Også Camilla Stephansen (Horsens) var tilfreds efter weekendens løb, hvor hun atter gennemførte og dermed opretholder sin rekord med at have fået målflaget i alle sine starter i år. Men det holdt hårdt til sidst.

”Jeg kørte hurtigere, end jeg turde håbe på,” forklarer racerpigen. ”Heat 1 og 2 gik super godt, og så var der et problem med bagenden, som blev mere og mere løs, så jeg røg rundt. Men jeg ville hellere fuldføre end at køre i pit, og det var godt, at jeg gjorde. Der var et par stykker, som røg af på de sidste omgange, og det gav et par placeringer til mig.”

JM Racing

Læs mere om:
  • Michael Outzen
  • Peter Ager
  • JM Racing
  • Padborg Park
  • 19/08/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •