Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tyrkiets GP - McLaren preview

Formel 1 
21/08/07 

Selvom der har været sommerpause, så har man hos McLaren absolut ikke været klistret til lænestolene. Pausen er blevet udnyttet til at arbejde hjemme i Woking.
 

Officielt har der været sommerpause, men det gælder ikke for alle i et team, heller ikke hos McLaren. Der har selvfølgeligt været afholdt ferie, men ikke alle har haft muligheden. Det personale der har været tilgængeligt, har arbejdet ved simulatorer og i vindtunnellen. McLaren siger selv at man har arbejdet med aerodynamik og især har man også været fokuseret på at forbedre affjedringen på bilerne. Da det ikke har været muligt at teste på grund af sommerpausen, har alle ændringerne derfor "kun" været afprøvet i diverse simulatorer og i vindtunnellen.


Kan Fernando Alonso følge med Lewis Hamilton denne gang?
(Foto: McLaren)

Med det i ryggen, samt tests inden sommerpausen, mener McLaren sig godt forberedt til det tyrkiske Grand Prix. Der er dog foregået en masse andre ting i teamet, primært mellem de to kørere, men det er dog en helt anden historie. Spørgsmålet er så hvor meget det vil påvirke indsatsen og præstationerne i selve Grand Prixet. Sandsynligvis meget lidt.

Fernando Alonso har jubilæum. Han kører sit Grand Prix nr. 100 i Tyrkiet, og efter to andenpladser på banen, vil han selvfølgelig gerne markere jubilæet med en sejr. Der er dog en der gerne vil ødelægge dette. Lewis Hamilton er mesterskabsførende i øjeblikket og vil gerne udbygge denne føring. Og så vil han nok også gerne vise at selvom at han er rookie, så løber man ikke om hjørner med ham. Kørernes mening om banen er for så vidt ganske ens. Kanon bane at køre på. Fernando Alonso har dog den fordel at han har Formel 1 erfaring fra banen, mens Lewis Hamilton kun har kørt her én gang - og det var i sidste sæson i GP2 klassen. Men med den indsats Lewis Hamilton lægger for dagen, er det sandsynligvis ikke det store problem for ham.


Lewis Hamilton bejler alvorligt til titlen, men får han lov?
(Foto: McLaren)

De overordnede i teamet har også deres syn på det kommende Grand Prix. Martin Whitmarsh fortæller at der i pausen har været arbejdet på højtryk i det omfang der har været muligt på alle teamets faciliteter. Det være sig i Woking, Brixworth og i Stuttgart. Man søger efter yderligere forbedringer, idet man ved at på de hurtigere baner, kan Ferrari altså godt gå hen og være en stor trussel. Norbert Haug er lidt mere fremsynet i sin udtalelse og siger blandt andet at selv om at man er godt forberedt til det tyrkiske Grand Prix, så er sæsonen slet ikke slut endnu. I de næste par måneder skal de sidste vigtige Grand Prixer afvikles og det er derfor vigtigt at alle i teamet bevarer fokus og den høje koncentration.

Dons

Læs mere om:
  • Fernando Alonso
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  • Istanbul Park
  • 26/08/07 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •