Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Hattrick sendte John Nielsen til tops i DTC-serien

Danish
Touringcar
Challenge 

20/08/07 

Nicki Thiim imponerede med andenplads
i sit første løb i mesterskabet

Søndagens femte afdeling på Padborg Park byttede i den grad rund på rækkefølgen i toppen af Danish Touringcar Championship. Med et imponerende hattrick med sejre i såvel de to indledende kvalifikationsheats som i finalen skød John Nielsen, Horsens, fra en sammenlagt fjerdeplads inden weekenden til en mesterskabsføring med otte points forspring til Michel Nykjær, Tappernøje
 

”Jeg havde slet ikke regnet med at vinde alle tre løb, for det kan bare ikke lade sig gøre at komme fra nummer otte til nummer et i andet heat, men jeg var heldig. Jeg er glad for, at vi har fået mesterskabsføringen tilbage igen. Det var lidt hårdt ved os sidst, men nogle gange skal med ned med nakken for at komme op igen,” sagde John Nielsen.


Kamp i starten af finalen. John Nielsen fører foran Robert Schlünssen, Nicki Thiim og Tom Pedersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

I ingen af dagens tre heats var der nævneværdig tvivl om, at han ville vinde. Fra en pole position i første heat opbyggede John Nielsen et solidt forspring, og selv om sejren her gav startposition otte til kvalifikationsheat 2, så lykkedes det ham også her at komme i front. Den indledende del af dette heat var præget af adskillige uheld, som satte en række af de forankørende kørere ud af spillet, hvorfor John Nielsen reelt set kun skulle overhale dette løbs mand på pole position, David Falch, Roskilde, for at komme i front.

Pontus Mörth, Sverige, Casper Elgaard, Århus, og Jan Magnussen, England, blev elimineret i et massesammenstød, da trioen næsten kom side om side ned mod banens chikane, mens endnu en af kørerne i mesterskabskampen, Michael Outzen, Ringe, var blevet sendt af banen i en anden kædereaktion få sekunder tidligere. Heller ikke Michel Nykjær havde en god dag, da han i det første kvalifikationsheat forbremsede sig og kørte i sandkassen.


En afkørsel var medvirkende til, at Michel Nykjær mistede mesterskabsføringen.
(Foto: Motorsporten.dk)

”Min bil var tung, og det var svært at konkurrere med de andre. Jeg syntes ikke, at det var min fejl, men det har det nu nok været,” sagde sydsjællænderen, der havde masser af ballast i bilen ovenpå sin succes ved den forrige afdeling. ”Jeg synes, at jeg bremsede tidligt, for jeg vidste, at jeg ikke kunne hænge på de andre, og så røg jeg af. I det andet heat skulle jeg starte langt nede og prøve at køre mig op, men det var næsten umuligt.”

Dagens store samtaleemne på Padborg Park var Nicki Thiim, Sønderborg. Den 18-årige skoleelev fik sin debut hos Poulsen Motorsport som erstatning for sin far, Kurt Thiim, Luxembourg, som kørte løb i Belgien. I kvalifikationsheat 1 kørte han sig fra en ottende- til en femteplads, mens han i andet kvalifikationsheat begik en mindre fejl, inden han imponerede alt og alle, da han som den eneste i finalen kunne følge John Nielsen.

”Det var helt fantastisk. Det er nok alle racerkøreres drøm, det jeg lige har gjort, så det var bare perfekt,” sagde Nicki Thiim beskedent, da andenpladsen var i hus.

”Finalen havde forskellige perioder. I starten var jeg hurtigere, og så kom der en periode, hvor John (Nielsen, red.) var hurtigere, og så til sidst var jeg hurtigere, men da var det for sent. Jeg ville ikke ødelægge noget, for han kører med om mesterskabet, så der var ingen grund til at risikere noget som helst. Men jeg føler, at jeg har gjort mit arbejde godt nok.”

”Det var dejligt at se det, Nicki lavede,” roste John Nielsen bagefter. ”På de sidste omgange blinkede han til mig for at prøve at presse mig. Jeg tænkte, at det havde han lært af sin gamle far. Det var flot, at han alligevel havde reserve til at tænke på det.”

Mens Nicki Thiim ikke for alvor fik et overhalingsforsøg på John Nielsen, så leverede Jens Edman, Sverige, til gengæld adskillige passager. Svenskeren rundede første sving i finalen på sjettepladsen, men det lykkedes ham at køre sig forbi først David Falch, Roskilde, og Tom Pedersen, Christiansfeld, inden han efter hård kamp med Robert Schlünssen, Tyskland, kunne tage tredjepladsen fra ham.


De tre bedste i finalen på Padborg Park (f.v.): Jens Edman (nummer 3), John Nielsen (nummer 1) og Nicki Thiim (nummer 2).
(Foto: Motorsporten.dk)

”Robert er jo min gamle teamkammerat fra Peugeot, så det var dejligt med en god fight med ham og også dejligt med en podieplads,” sagde Jens Edman.

”Det så ikke så godt ud til at starte med. Vi endte som nummer 23, og vi fik bilerne på plads i går aftes, og så har vi ellers bare kæmpet for at komme fremad. Vi har haft speeden mange gange, men der er sket mange ting, som har gjort, at vi ikke har nået længere frem. Det er dejligt at vi kom frem i dag.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • John Elgaard Nielsen
 • Nicki Thiim
 • Poulsen Motorsport
 • Team Essex
 • Padborg Park
 • 19/08/07 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  D4 Enterprise Solutions