Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Le Mans Series - Spa - Starten og første time

Le Mans
Series 

19/08/07 

De Suveræne Peugeot 908 demonstrerer deres styrke
 

Feltet kom af sted til en forholdsvist rolig start – kun Charouz Racings Lola må i pitten med problemer efter en påkørsel af Courage nr. 12 – det koster en reparation af højre baghjul og en lang dag forude for de hurtige tjekker.

Som ventet er det Peugeot nr. 7 foran Peugeot nr. 8 der trækker fra Bouillon i Courage nr. 16 – efter 20 minutter er de en omgang foran! I LMP2 er det også som ventet RML Lola der fører feltet an med knap 10 sekunder foran Embassy Racings Radical.

I GT1 er det Stephane Ortelli i Oreca Saleen som trækker voldsomt fra resten af klassen – efter 20 minutter er han 10 sekunder foran.

I GT2 er det tæt kamp mellem Marc Lieb i Porsche foran Robert Bell i Allan Simonsens Virgo Ferrari – efter 20 minutter er de adskilt af mindre end 1 sekund! Og der er allerede 13 sekunder ned til nr. 3 i klassen. Det lover godt at Virgo’s langsomste kører kan holde trit med Felbermayr’s hurtigste kører – hvad kan der ikke ske når Allan kommer i bilen om en time eller to?

Race Pace fra Peugeot’erne ligger her i starten omkring 2.06-2.07, hvor resten af LMP1-feltet ligger på 2.11-2.13 – så vi ser altså samme forskel fra kvalifikationen fortsat i løbet. Det skal nok give endnu mere olie til mundtøjet i pitten efter løbet…

Efter lige knap 45 minutter er det første pitstop til Peugeot nr. 7 – det forløber planmæssigt. Den falder ned på andenpladsen efter Peugeot nr. 8 men så stort er deres forspring allerede nu, at de kan tage deres pitstop uden at deres føring er truet – efter 45 minutter! Det er ikke konkurrence – det er to forskellige klasser af bil i spidsen af LMP1 feltet.

De to Peugeot'er bytter plads efter deres pitstop men de er totalt urørlige.

Stadig intet tegn på regn, men der er forudsagt byger lidt senere på eftermiddagen – lad os håbe det holder sig væk.

Pitstoppene for resten af feltet begynder efter knap 55 minutter - så benzinbilerne kan køre 10 minutter længere end Peugeot'erne, men det nytter bare ingenting når de er 5 sekunder langsommere....

Marklands Corvette kører med, men kører lidt langsomt med omgangstider omkring 2:35-2:36 men opmuntrende nok, stadig uden de store problemer. Teamet har arbejdet meget med bilen i weekendens løb, og har heldigvis haft fred til at koncentrere sig om at finde fart i bilen i stedet for at skulle bøvle med tekniske problemer.

Jesper Thomsen

Læs mere om:
  • Kurt Thiim
  • Thorkild Thyrring
  • 19/08/07 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •