Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Drømmedebut i Rallysprint

Rally Sprint 
20/08/07 

- for Kasper Nyman Andersen
Med en placering som nr. 8 ud af 56 startende biler er Kasper Nyman i dag en meget glad mand.
 

”Det er første gang jeg deltager i et rallysprint og jeg var spændt på at køre på den forholdsvis snævre bane, men det gik bare så godt”, siger Kasper Nyman. ”Bilen kørte bare super og selv om bremserne blev varme, var det på intet tidspunkt kritisk”.

Det blev en lidt kaotisk start i Fårvang: Lige da de første biler startede ud i heat 1 åbnede himlen sine sluser og regnen stod ned mens hele heatet blev kørt. Ikke alle rallykører er begejstret når det regner i de mængder, som var tilfældet i fredags, men for den unge Kasper Nyman betyder det intet for hans kørsel. Faktisk kørte han en kanontid, - den 6. hurtigste tid af alle biler i dette heat. Det er så flot.

Resten af heatene blev kørt i tørvejr. Dagens øvrige heat kørte Kasper Nyman med meget lille margen, -
Heat 2 3.30.741
Heat 3 3.30.634
Heat 4 3.29.906
Det er stabil kørsel.

Inden løbet havde teamet trukket lod om, hvem der skulle have en køretur i bilen. Den første som blev udtrukket til en tur blev ingen ringere end Kaspers farmor. Hun er vant til at sporten fylder meget i familien idet Kaspers far Bent Andersen også har kørt i rigtig mange år og hun har aldrig været ude at se rally og hun brød sig heller ikke om at sønnen kørte rally. Nu skulle hun så selv ud at sidde i højresædet.
”Jeg blev faktisk lidt beklemt ved det” siger Kasper Nyman. ”Jeg ved jo hvordan hun har det med motorsport og mit problem var, at jeg havde bestemt mig for at lægge ud i høj fart fra første heat. Så jeg måtte forklare hende, at jeg ville køre stærkt og hun fik så mulighed for at trække sig, - men det gjorde hun ikke”. Hvorvidt farmor er holdt op med at grine vides ikke, - men det var bestemt et meget stort grin hun kom ud af bilen med.

Jørgen Nielsen som er teknisk tovholder på de gule Suzuki’er i DASU’s Challenge projekt var også i Fårvang og gav gode råd og tips til både Kasper Nymans og Anders Lysens biler. ”Det er ved sådanne arrangementer vi arbejder med forskellige opsætninger på bilerne – bilerne kørte dog med den opsætning vi er kommet frem til tidligere”. fortæller Kasper Nyman Andersen.
Rallysprintet blev for første gang vundet af Brian Madsen, som har gjort comeback i rallysporten i år.
”Det har altid været en drøm om at skulle vinde rallysprintet i Fårvang, og nu lykkes det, så jeg er rigtig glad,” sagde Brian Madsen, da sejren var i hus.

Vivi Byrnel

Læs mere om:
  • Kasper Nyman Andersen
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: