Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

”Djævleræs” på Nisseringen

Folkerace 
16/08/07 

Forhindringer som havenisser og rockwoolballer samt kørsel med campingvogne og trailere med øldåser, som mange seere oplevede i serien Zulu Djævleræs på TV2 Zulu og senere genudsendelser på TV2, vil ikke blive set på Nisseringen den 26. august, hvor 6. afdeling af DM i Folkerace køres. Men folkeracebilerne, dramatikken og tæt race er det samme som kunne opleves på TV.
 

Forhindringer som havenisser og rockwoolballer samt kørsel med campingvogne og trailere med øldåser, som mange seere oplevede i serien Zulu Djævleræs på TV2 Zulu og senere genudsendelser på TV2, vil ikke blive set på Nisseringen den 26. august, hvor 6. afdeling af DM i Folkerace køres. Men folkeracebilerne, dramatikken og tæt race er det samme som kunne opleves på TV. Siden TV-serien startede fra Nysumbanen ved Hobro har der været en enorm interesse for folkeracesporten. Dette mærkes både ved større publikumsinteresse, og større tilgang af aktive i klubberne i hele landet.

Over 90 kørere stiller til start
Der forventes omkring 90 kørere til start på Nisseringen ved 6. og næstsidste afdeling af DM i folkerace den 26. august. Heriblandt har omkring 25 svenske folkeracekørere meldt deres ankomst, og svenske folkeracekørere er altid garant for spændende og hurtig kørsel, så de danske kørere vil få nok at se til, når de indbyrdes skal kæmpe om de dyrebare DM-point. Der kæmpes såvel om et individuelt mesterskab som om et holdmesterskab, hvor hold fra 10 klubber kæmper. Holdet fra Nisseringen ligger før 6. afdeling på 3. pladsen med 943 point kun 3 point fra 2. pladsen. På hjemmebanen skulle denne forskel gerne kunne indhentes. Holdet fra Nysumbanen har dog et solidt forspring på førstepladsen med 1005 point og bliver svære at indhente. Alle kørere skal igennem 3 indledende heat, hvor der starter op til 9 kørere i hvert heat. Pointene fra de indledende heat afgør, hvem der skal i finalerne

Nisseringens hold består af kørere fra hele Sjælland. Søren Mortensen, Stenlille indtager før afdelingen på Nisseringen 8. pladsen individuelt i klasse 1. Den kun 18-årige talentfulde kører forventer at kunne forbedre denne placering på hjemmebanen. I klasse 1 vil desuden Kim Hansen, Næstved og Morten Nielsen, Jægerspris være med til at forsvare Nisseringens farver mod skrappe jyske og svenske kørere.

I klasse 2 stilles de største forventninger om en podieplads til den tidligere danske mester i klasse 1, Lars Lindgaard Næstved, Slagelsekøreren Erik Andersen og Gert Nielsen og Peter Thaisen fra Jægerspris. Der bliver tillige et spændende gensyn med svenskeren Henrik Björklöv i hans noget særprægede, men hurtige Ford Prefect.

DM i folkerace køres i 2 klasser, hvor der i klasse 1 kun må køres med den type motor, som bilen er født med, mens der i klasse 2 er fri motor. Endvidere er der den specielle regel i folkerace, at køreren efter løbet skal sælge sin bil, såfremt nogen lægger et kontant bud på bilen. I klasse 1 er prisen 5.000 kr. og i klasse 2 er prisen 8.000 kr., eksklusiv budgebyr på kr. 200.

Også ungdomsklasse
Man kan deltage i folkerace allerede fra det år, hvori man fylder 14 år. Udover DM-klasserne vil der på Nisseringen også blive kørt en ungdomsklasse for kørere fra 14-16 år. Selv om de unge kørere ikke har kørekort, så kører mange af dem ligeså hurtige omgangstider som de voksne kørere, og vinderinstinktet fejler ikke noget.

Der er træning fra kl. 9.30, mens de indledende heats starter kl. 11. Finalerne forventes kørt omkring kl. 16.00. Motorbanen er skiltet på Næstved-Rønnede landevejen ved Toksværd.

Næstved Motor Klub /Nisseringen
Tom Nielsen


Læs mere om:
  • Nisseringen
  •