Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

AR RallyTeam til Fårvang Rallyshow

Rally Sprint 
18/08/07 

Den 10. august tog AR RallyTeam til Fårvang Rallyshow. Dette sprint bliver afviklet for 29. gang, og dermed et gammelt og populært løb blandt rally eliten. Ikke mindst på grund af det talstærke publikum der gerne møder op.
 

Der skulle køres 3 heat af ca. 4 km, dernæst et ”røverheat” for de 20 hurtigste. Målende var klare som altid, top 10 generelt og en klasse sejr.

Til det ellers så simple løb, drog Teamet af sted med Hondaen og 2 servicefolk. Anders havde som til alle andre sprint og Yokohama Mesterskab, Allan Mortensen med i 2. kører sædet.

Prøven består af en rundbane, hvor der skulle køres 3 omgange pr. heat, på en blanding af meget snævre pasager, med store rundballer som vejtræer, og nogle noget bredere og hurtigere strækninger. Og Hondaen kom hjem uden nogen nævneværdige buler.

Inden 1. heat kom monsun regnen til Fårvang. Og med service telt med 10 cm. vand var der ingen tvivl om dækvalget. Der skulle regndæk på. Heatet blev kørt med en vis forsigtighed, da det kun var 2 af de 3 heat der var tællende til finale heatet. Anders og Hondaen viste ikke klasse i dette heat. Men er klar til andet heat uden buler, i modsætning til så mange andre.

I 2. heat var det holdt op med at regne, og prøven var stort set tørret helt op. Og sammen med det kommer selvtilliden og ikke mindst farten tilbage i bilen. Der var mulighed for at købe prøvetur i en rallybil, hvilket et publikum gjorde, og havde ønsket en tur i Hondaen. Derfor måtte Allan overlade sit sæde til den begejstrede tilskuer.

3. heat er Allan i sædet igen, og det kører stadig på skinner. Og vi kommer sikkert videre i finaleheatet på en 9. plads generelt.

Det såkaldte ”røverheat” ændre ikke det store ved stillingen, men der opstår dog problemer med den famøse gearkasse. Den vil ikke blive i andet gear. Dette giver nogle manureringsproblemer ud af svingende, når bilen taber fremdriften. Dette resulterer i et par små skrammer, og et par europapaller må lade livet efter mødet med Hondaen.

Alt i alt en dejlig dag i det jyske, og teamet fik en sikker klasse sejr og ender som ønsket som nr. 9 generelt.
Næste løb bliver 3. afdeling af Yokohama Mesterskabet, der bliver kørt ved Ikea i Tåstrup den 26. august.

AR RallyTeam


Læs mere om:
  • Fårvang
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: