Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Renault

Ødelagt gearkasse kostede dyrt på Zolder

Formel Renault 
10/08/07 

Formel RenaultDen 22årige Steffen Møller der er støttet af Team Århus Racing, men som kører for Team FormulaSport satte i weekenden vigtige point til i kampen om det nordeuropæiske mesterskab.
 

30 minutters træning var alt hvad Steffen Møller fik inden tidtagningen på den meget tekniske bane, Zolder, i Belgien. Alligevel formåede han at sætte 8. hurtigste tid, efter 15 omgange i bilen. ”Jeg har set en del onboard-klip fra banen, og spillet den på computer, så jeg vidste nogenlunde hvordan de mange chikaner skulle skæres”, udtalte Steffen Møller efter træningen.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Herefter gik det desværre ned af bakke for Steffen Møller. Efter få omgange i tidtagningen, gik Steffen Møllers gearkasse bogstaveligt talt i spåner, idet tredje gearet var stået af. Han nåede dermed ikke at sætte en ordentlig tid, og kom slet ikke ud til anden tidtagning, da skaderne ikke kunne udbedres på så kort tid. Steffen Møller måtte derfor starte henholdsvis 13er og 26er. Efter tidtagningen sagde en skuffet Steffen

Møller: ”Det er simpelthen så ærgerligt, da jeg virkelig synes bilen kørte perfekt, og jeg tror jeg kunne blande mig i toppen. På Assen udgik vi med en elektrisk defekt, så vi hænger lidt med mulen i teamet. Men sådan er racing. Men vi kommer stærkt tilbage”

Steffen Møller fik dog vist sit potentiale i lørdagens løb, hvor han kørte sig fra en 13. til en 7. plads i det hårde felt. Speeden var endda til mere, men Møller løb tør for omgange, netop som han fangede den næste konkurrent i rækken.

Søndagens løb var på papiret en meget vanskelig affære for vestjyden. Med

25 biler foran sig, kunne Steffen Møller dårligt nok få øje på det røde lys i startopstillingen. Alligevel lykkedes det ham at smutte forbi 3 biler i starten, men så sluttede det belgiske eventyr! På banens anden chikane går Steffen Møller uden om en konkurrent, der presser Steffen Møller så hårdt at konkurrenten rammer hans venstre baghjul. Derefter mister den blå-gule Renault jordforbindelsen, og flyver hen af græsset, hvorefter den lander midt i chikanen hvor de andre kørere er på vej igennem. Et ordentligt brag og en øm nakke var resultatet af den situation.

”Det er svært at starte langt nede i feltet, folk er meget mere aggressive, og kører yderst risikabelt. Det blev jeg offer for i dag, selvom jeg prøvede at holde hovedet koldt, og køre efter de vigtige point. Det har været en skidt weekend, men jeg håber at teamets og mit uheld er ved at være opbrugt for i år”.

Steffen Møller leverede en imponerende indsats i den eneste test forud for løbet, ved at køre 8 hurtigste tid. Det er rigtigt stærkt gået, idet de fleste andre havde testet tidligere på året, samt kørt et EM løb. Det skal ses i relief til at Steffen aldrig har kørt på denne svære bane.

Desværre blev Steffen ramt defekt 3 gear i starten af tidskørslen. Det var han helt uden skyld i.

Men efter formidabel kørsel sluttede han på en rigtig flot 7 plads. Det viser blåt at Steffen har det der skal til, også i situationer der kan se lidt håbløse ud, udtaler Henrik Jacobsen fra Team FormulaSport.


(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Løbet på Zolder mærkede midtpunktet i sæsonen, og næste løb køres d. 25.-26. august på Nurburgring i Tyskland.

Stillingen:

Northern European Cup Formula Renault 2.0 2007

1 (30) Frank Kechele GER 220
2 (24) Tobias Hegewald GER 183
3 (20) Valtteri Bottas FIN 150
4 (17) Fabio Onidi IT 105
5 (16) Oliver Oakes UK 105
6 (15) Nicky Catsburg NL 91
7 (14) Steffen Moller DK 86
8 (13) Alexander Haegermark SWE 81
9 (12) Stef Dusseldorp NL 10


Læs mere om:
  • Steffen Møller
  • Team FormulaSport
  • Team Århus Castrol Racing
  • Zolder
  • 05/08/07 - Zolder - Formula Renault 2.0 NEC
  •      ASETEK SIMSPORTS